PKK şoku yaşadı! 9 stratejik bölge kontrol altına alındı

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK’ya yönelik operasyonlar kapsamında Irak’ın kuzeyindeki Sidakan ilçesine yakın 9 stratejik noktada konuşlandı. Teröristlerin yıllarca kök saldığı Pusağa Vadisi, Hantur Dağı, Mergasor ve Siser’in yanı sıra pek çok kamp temizlendi.

PKK şoku yaşadı! 9 stratejik bölge kontrol altına alındı
PKK şoku yaşadı! 9 stratejik bölge kontrol altına alındı
GİRİŞ 26.07.2020 09:31 GÜNCELLEME 26.07.2020 09:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

TSK, Irak'ın kuzeyinde, Kürt bölgesel yönetimine bağlı topraklardaki terör kamplarına yönelik Pençe-Kaplan operasyonuna devam ederken 15 Haziran'dan bu yana 9 stratejik noktada kontrolü sağladı.

Pusağa Vadisi, Şeşdara, Pirbela, Şeraniş, Perak, Mervanis ve Kaşuran Kamplarının yanı sıra teröristlerin yıllarca adeta kök saldığı Akrep tepesi, Heliz, Siser, Tünel Tepesi, Mergasor, Kasroki tepeleri ile Hantur Dağının tamamı teröristlerden temizlenen yerler arasında yer aldı. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne yakın Rudaw haber sitesine konuşan Sidakan Nahiyesi Müdürü İhsan Çelebi, Türkiye'nin Hinera'ya kadar ilerleyeceğini belirterek, "Bir süredir ilerleyişlerini durdurdular, ancak hava operasyonlarını sürdürüyorlar. Savaş uçakları hemen hemen her gün saldırı düzenliyorlar" dedi. 

Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde devam eden operasyon kapsamında sınırdan 30 kilometre kadar içeri gelen Mehmetçiğin, 24 tepede üstlendiğine işaret edilirken, 1 Temmuz'da da Irak Sınır Muhafızları'nın Zaho sınırındaki Kela Şabanike, Siyae Bena ve Kela Decirc tepelerine konuşlandığı aktarıldı. 

YORUMLAR 8
  • mehmet selim polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Müslüman,fakir çocukların dan oluşan.Türk askerini korusun. Ayaklarına taş değmesin inşallah. Allah Türk askerini muzaffer eylesin
    Cevapla
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Türk askerini korusun. Ayaklarına taş değmesin inşallah. Allah Türk askerini muzaffer eylesin
    Cevapla
  • Garip kimsesiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım tüm güvenlik güçlerimizi korusun devletimize milletimize zeval vermesin
    Cevapla
  • Talip 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah ordumuz korusun
    Cevapla
  • Duyarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah ayağınıza taş değdirmesin. Her türlü ihanet ve kötülükten korusun.Muvaffak ve muzaffer kılsın. Devletimize zeval vermesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...