Son dakika haberi: Çanakkale'de orman yangını

Son dakika haberi: Çanakkale'de 5 ayrı noktada orman yangını çıktı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Yangına 2 uçak, 10 helikopter, 35 arazöz, 5 dozer ve 175 personelle müdahale ediliyor" dedi. Yangın nedeniyle saat 15.40 itibarıyla Çanakkale Boğazı, çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

GİRİŞ 26.07.2020 16:52 GÜNCELLEME 26.07.2020 18:38
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çanakkale'de 5 farklı noktada aynı anda orman yangını çıktığını belirterek, "Yangına 2 uçak, 10 helikopter, 35 arazöz, 5 dozer ve 175 personelle müdahale ediliyor" dedi.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, ilçe merkezi ile Kilitbahir köyü arasında kalan Çamburnu mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Dumanın kent merkezinden de görüldüğü yangın bölgesine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekip gönderildi.

Ormanlık alanda 5 ayrı noktada başladığı bildirilen yangın, 2 uçak, 10 helikopter, 35 arazöz, 5 dozer ve 175 personel ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Tarım arazilerinde yer alan balyaların zarar gördüğü yangının etkili olduğu bölgenin yakınlarındaki hayvan sahipleri, sürülerinin zarar görmemesi için söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Öte yandan, yangın nedeniyle saat 15.40 itibarıyla Çanakkale Boğazı, çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

BAKAN PAKDEMİRLİ, ECEABAT'TAKI ORMAN YANGININI HAVADAN İNCELEDİ 

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor. Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, ilçe merkezi ile Kilitbahir köyü arasında kalan Çamburnu mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Dumanın kent merkezinden de görüldüğü yangın bölgesine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekip gönderildi. Çok sayıda orman işçisi ve bir helikopterle alevlerin kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de helikopterden incelemelerde bulundu

KAYNAK: AA
YORUMLAR 60
  • Böy 3 yıl önce Şikayet Et
    Orman yangınlarını küresel ısınmaya bağlayıp asıl Yakanları ve iklimleri doğal döngüyü değiştirenleri aklamaya çalışanlara alet olan cahiller! Bu da mı iklim değişikliği! 5 noktada beşşş!
    Cevapla
  • ATILLA TÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    Sabine orman bakanim cam agaci dikmeyin yemis agaclari dikin mese palamut vs cam agaci cok cabuk vede hizli yanyor en azindan kuslar canli nebat faydalanir r
    Cevapla
  • Alp kartal 3 yıl önce Şikayet Et
    sözde ağaç sevdalıları var ya kazdağları geziciler villa yapmak için yer açıyorlardır villa dedimi gözleri ağaç mağaç görmez onların
    Cevapla
  • Sadik 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesin bi şeyler yapılacaktır hep deniz kenarı yanıyor ne hikmetse
    Cevapla
  • Coşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    Neler yapılabilir? Bir görevli oraların bakımını yapabilir. Yerdeki yapraklar makina ile toplanabilir. Çöpler için çöp kutuları konulabilir. Karadenizlilerin dileğim. Benim gibi sıkıntıyı dillendirmeleri. Ormanlarımıza sahip çikalim. Gücüm ancak 5metre kare alanı temizlemeye yetiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı