BBP Genel Başkanı Destici: İstanbul Sözleşmesi’ni yırtıp atmamız lazım

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Yasa hakkında konuşan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Evliliğin hafifletildiği, evlilik dışı ilişkilerin normal gösterildiği hatta özendirildiği, boşanmaların ve nikah dışı, evlilik dışı ilişkilerin teşvik edildiği bir sözleşmeyi bırakın muhafaza etmeyi bizim derhal behemehal yırtıp atmamız lazım” dedi.

BBP Genel Başkanı Destici: İstanbul Sözleşmesi’ni yırtıp atmamız lazım
BBP Genel Başkanı Destici: İstanbul Sözleşmesi’ni yırtıp atmamız lazım
GİRİŞ 26.07.2020 20:04 GÜNCELLEME 27.07.2020 00:56
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Samsun’a gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ilçe başkanları ile istişare toplantısı düzenledi. Destici, toplantı öncesi gündemdeki konulardan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sözleşmenin toplumun ahlak ve inanç yapısını çürüttüğünü ve kadına şiddet olaylarını daha da artırdığını savunan Mustafa Destici, “Kadına şiddet sorununu batı kültürünü esas alan, cinsiyetsizliği savunan, inancımızı ve kültürümüzü, ahlakımızı yok sayan uluslararası sözleşmeler değil kendi öz değerlerimizle ve kendi düşüncemizle kendi kültürümüzle kendi felsefemizle çözebiliriz. İstanbul Sözleşmesi toplumumuzun ahlak ve inanç yapısını çürütmektedir. Bunu çürütmekten başka bir işe de yaramamaktadır. Evliliğin hafifletildiği, evlilik dışı ilişkilerin normal gösterildiği hatta özendirildiği, boşanmaların ve nikah dışı, evlilik dışı ilişkilerin teşvik edildiği bir sözleşmeyi bırakın muhafaza etmeyi bizim derhal behemehal yırtıp atmamız lazım ve buradan çıkmamız lazım. Bir de o dönemde bu sözleşmeye dayanarak meclisten bir yasa çıkartıldı. İstanbul Sözleşmesi’ni esas alan 6284 sayılı Kanun'un uygulanmasıyla da baktığımız zaman istatistiksel olarak evlilikler azalmış, boşanmalar, intiharlar ve kadına şiddet artmış. Süresiz nafaka ve genç yaşta evlilik gibi bir takım düzenlemelerden dolayı da şu anda 5 bin kişi içeride, hapiste 8-10 yıl arası ceza almış, 5 bin kişi de ceza almak üzere yargılanıyor” diye konuştu.

Mustafa Destici, konuşmalarının ardından TFF 1. Lig'e yükselen Samsunspor'u tebrik etti. Toplantıya BBP Samsun İl Başkanı Ahmet Katrancı ve ilçe başkanları katıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadına şiddeti önlemek için bu sözleşmeye gerek yok ki..
    Cevapla
  • KARACAER 3 yıl önce Şikayet Et
    istanbul sözleşmesini yırtıp atmamız yetmez... medeni hukuk, ticaret hukuku, borçlar hukuku, vs vs vs... hepsinin gözden geçirilmesi gerekiyor. hepsinin müslüman türk toplumunun inanç örf ve adetlerine göre yeniden şekillendirilmesi gerekiyor. şu anki elbise bu bedene uymuyor. hukuk evrensel değildir. ancak islam hukuku evrensel olabilir oda Yüce Yaradanın koyduğu yasalar olduğu için. aksi halde suçlara her toplumun vereceği tepki ve cezalar farklılık gösterir. ozaman isviçrenin medeni kanununu türkiyede işletemezsiniz. yeniden düzenleme yada en doğrusu her alanda İslam Hukuku kaçınılmazdır... insan cüz-i Allah (c.c) Külli iradeye sahiptir...
    Cevapla
  • dmn 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuran hukuk kitabı değil. Her meelyi hükme bağlamamış. Kanuni bile kanun çıkardı. Abartmayın isterseniz.
    Cevapla
  • muammer 3 yıl önce Şikayet Et
    başka devletler kadar aile ve gençliğimize sahip çıkamıyor muyuz yoksa.daha dün mü ney bi devlet ayrıldı .biz de ayrılalım.çok mu zor acaba.
    Cevapla
  • malatya.. 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen oyle kaybedilen oylarin çoğu ondan dolayi lutfen yakin gitsin biran once hemde
    Cevapla
  • anadolulu 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiyde doğruyu söyleyen bir siyasetci çıktı senin allahına kurban
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi