Yüzde 60 görme engelli öğrenci YKS'de birinci oldu

Halid Oğuz Serçe, bugün açıklanan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarına göre TYT (Temel Yeterlilik Testi) alanında 503 puanla Türkiye birinciliğini elde etti. Doğuştan yüzde 60 görme engeli bulunan Serçe, aynı zamanda EA (Eşit Ağırlılık) alanında da Türkiye ikincisi oldu.

Yüzde 60 görme engelli öğrenci YKS'de birinci oldu
Yüzde 60 görme engelli öğrenci YKS'de birinci oldu
GİRİŞ 27.07.2020 20:13 GÜNCELLEME 27.07.2020 20:24
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Binlerce öğrencinin ter döktüğü YKS sınavının sonuçları açıklandı. Uğur Okulları Aydın Kampüsü öğrencisi Halid Oğuz Serçe, YKS sonuçlarına göre TYT alanında 503 puanla Türkiye birinciliğini elde etti. Doğuştan yüzde 60 görme engeli bulunan Serçe, aynı zamanda EA alanında da Türkiye ikincisi oldu. Başarısının mutluluğunu okulunda öğretmenleriyle paylaşan Halid Oğuz Serçe, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Doğuştan optik sinirlerdeki gen eksikliği nedeniyle yüzde 60 görme engeli bulunduğunu söyleyen Serçe, "YKS'ye engelliler için hazırlanan salonda girdim. Engelim nedeniyle çok yakından bakmadığım sürece net olarak göremiyorum. Ancak hem evde hem de okulumda engelime aldırmayıp çok çalıştım. Sürekli öğretmenlerime sorular sordum. Günde 11 saatimi derslere ayırdım. Boşta kalan zamanlarımda da sosyal aktivitelerde bulundum. Derslerde hep en ön sıraya oturuyordum. Telefonumla tahtanın fotoğrafını çekip yaklaştırarak sorularını anlamaya çalıştım. Tüm bu yaptıklarım da bana başarıyı getirdi" dedi.

Sonuçlar açıklanınca hem şaşırdığını hem de çok sevindiğini söyleyen Serçe, "Sabah kalktığımda da telefonlar gelmeye başladı. Hem şaşırdım hem sevindim. Beklediğim bir sonuç değildi. Bu kadar iyisini beklemiyordum. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün telefonla arayıp başarımı kutladı" diye konuştu.

Müzik ve satrançla da ilgilendiğini söyleyen Serçe, hedefinin psikoloji alanında uzmanlaşmak olduğunu belirtti.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 16
  • Önce Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Halid oğlum başarılar diliyorum helal sana.Soy ismin Serçe ama sen kalp gözü açık gökyüzünde süzülen her baktıgını keskin gören bir Kartalsin şimdi yolun açık olsun.
    Cevapla
  • Önce Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Rabbim yolunu açık etsin kuzucugum. Bu kadar gördügün halde bu başarı, ya hayatin tümünü görseydin ama senin gözleriyin görmeme eksikligini gören kalp gözün tamamlamış inşAllah en güzel istediğin yerlerde olursun gözlerinden öpüyorum.
    Cevapla
  • Alpaslan A 3 yıl önce Şikayet Et
    masallah
    Cevapla
  • doktor 3 yıl önce Şikayet Et
    Önün de kalbin de hep açık olsun güzel kızım İnşallah psikoloji bitirdiğin zaman tanışırız seninle dünya küçük... Gözlerinden öpüyorum Sana uzaktan sımsıkı sarılıyorum Yılmadığın ,engelini kafaya takmadığın için tüm engelleri aştıran bir psikolog olman için dua ediyorum Maşallah diyelim lütfen
    Cevapla
  • ........ 3 yıl önce Şikayet Et
    İsmi Halid Oğuz doktor amcası Haberi okumadık mı acaba
    Cevapla
  • Doktor civanım 3 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili dohtor güzel kızın oğlan haberin olsun:)
    Cevapla
  • OBJEKTİV 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah kardeşime,başarılı insanların hikayelerinde yoksunluk ve eksiklikler çok görülmüştür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini