Yine korkutan manzara! Tarlada gördüklerine inanamadılar

Konya'nın Karapınar ilçesi Mısırlı Yaylası'nda, evlere yaklaşık 150 metre mesafedeki pancar ekili tarlada 4 metrekare çapında, en az 30 metre derinliğinde yeni obruk oluştu. İlçede alışveriş yaptıktan sonra yaylaya dönerken obruğu fark eden Ali Özata, "Yaklaştığımda obruk olduğunu gördüm. Yalnız olduğum için de korktum, fazla yaklaşamadım" dedi.

Yine korkutan manzara! Tarlada gördüklerine inanamadılar
Yine korkutan manzara! Tarlada gördüklerine inanamadılar
GİRİŞ 30.07.2020 10:31 GÜNCELLEME 30.07.2020 10:31
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Karapınar ilçesinde yer altı sularının çekilip, toprağın göçmesiyle meydana gelen 350'nin üzerinde obruk bulunuyor. İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Mısırlı Yaylası'nda ise evlerin yaklaşık 150 metre ilerisinde pancar ekili tarlada dün yeni bir obruk oluştu. İlçede alışveriş yaptıktan sonra yaylaya dönmek için yola çıkan Ali Özata, pancar ekili tarlada obruğu fark etti. Daha sonra tarla sahibi ve yaylanın diğer sakinlerine haber verdi. O anda yalnız olduğu için koktuğunu belirten Özata, ''Tarlayı bir arkadaşımız pancar ekti. Karapınar'dan alışverişten dönünce tarlada bir farklılık olduğu gözüme çarptı. Yaklaştığımda ise obruk olduğunu gördüm. Yalnız olduğum içinde korktum, fazla yaklaşamadım. Çünkü çok korkunç bir görüntüsü vardı. Hem çevresinde çatlaklıklar var hem de yeni olduğu için çökmeler de devam ediyordu. Ben obruğun yanındayken iki kere daha göçmesine şahit oldum. Oturduğumuz evlere 150 metre mesafesi var. İnsan ister istemez tedirgin oluyor. Burada işçiler de çalışıyor. Sulama yapan işçiler, gübre atan işçi var. Hatta birkaç gün önce pancarın çapasını işçiler yaptı. 20’ye yakın insan çapa yaptı. Obruğun insan varken olmaması sevindirici'' diye konuştu. 

4 metrekare çapındaki obruğun derinliğini ölçmek için de içine halat atan Özata, ''Halat 31 metre uzunluğunda ancak obruğun dibine ulaşmadı. 30 metreden fazla, 50 metreye yakın bir derinliğe sahip olabilir'' dedi. 

Olayı duyup gelen Ferhat Selçuk ise obruğun oluşmasından hemen sonra iki kere daha obruğun iç çöküntüsüne şahitlik ettiğini belirterek, “Çevresinde çatlaklar var. Obruk gerçekten korkutucu. Daha da genişleyip çökeceğini düşünüyoruz. Obruğun içine bakamıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 14
  • Besiktasli 3 yıl önce Şikayet Et
    Dogayi bile katletti insanlar.ne yerin altini ne ūstūnū nede gökýūzūnū rahat brakiyolar
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    belediye başkanında iş yok, arazide ne ekilir ne ekilmez izinli olmalı, haşhaş bir dönem ülkeden nasıl yasaklandı?
    Cevapla
  • ASLANBBEY 3 yıl önce Şikayet Et
    memleketin suları denizlere dökülüyor bizim ileride kiler olarak su deposu olarak dar günümüzde gerek olacak olan yer altı sularımızı kullanmak zorunda kalıyoruz.ben elbistanlıyım ceyhan nehrinin dogdugu topraklardan türkıyenın 4 büyük ovası ceyhanın suyu boşa akıyor fırnız çayı boşa akıyor vs vs.
    Cevapla
  • Kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Şekerpancarı çok su isteyen bir bitkidir. Sulamak için de yeraltı su kaynaklarını aşırı bir şekilde kullanılması sonucunda bu OBRUKLAR oluşmakta. Arazi Konya ovası için söylüyorum kalkerli bir yapıya sahiptir. Bunu eskiden (1985 yıllarında) ortaokul coğrafyada derslerinde bizlere okutularak bilgilendirilmiştik. Bu bilgiyi almamış zatı muhterem kişiler bu bölgede buğday ekiminin yapılmasının engellenerek şekerpancarı ekimine çiftçilerimizi yönlendirilmiştir. Arazinin dengesi bozulmuştur. Fazla ve aşırı sulama toprakta ki kalkerli yapının erimesini hızlandırmış ayrıca yeraltı sularının da hızlı çekiminin yapılması bu olayın geri dönülemez bir tepkimeye yol açmıştır.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Konya Karapınar en azından kumul çölleşmeye müsait ve de mevcut kumul çöl yapısına sahip. Jeolojik uygunluk da var. Yer altı biriktirmesi de yapabilen bir coğrafya değil, çünkü biriktirmeye uygun yeterli su yok. Buradan daha da vahim olan Akşehir Eber Gölü arasında katliam düzeyinde sulama yapıldı. Göller yöresinden 2 göl eksildi. Veysel Eroğlu Afyonlu olmasaydı Konyadan daha büyük bir problem de bu bölgede olurdu. Dediğim gibi bölge yapısının daha büyük etkisi var obruk oluşumlarında. Bilmeden yorum yapmayınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan, Batı'ya tarihi uyarıyı yapıp ekledi: Dünyayı bekleyen asıl kriz..
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı