86 yıl sonra Ayasofya'da ilk bayram namazı! Ali Erbaş'tan hutbede çarpıcı uyarı

Kurban bayramı vesilesiyle Ayasofya Cami'nde 86 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı. Vatandaşlar, bayram namazı için gece saatlerinde camiye geldi. Bayram namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Namaza TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hutbede vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

86 yıl sonra Ayasofya'da ilk bayram namazı! Ali Erbaş'tan hutbede çarpıcı uyarı
86 yıl sonra Ayasofya'da ilk bayram namazı! Ali Erbaş'tan hutbede çarpıcı uyarı
GİRİŞ 31.07.2020 07:09 GÜNCELLEME 31.07.2020 07:58
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Müslüman aleminin bayramı olan kurban bayramı coşkusu bütün ülkede yaşanıyor.

 

Coşku Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde de yaşanıyor. Vatandaşlar bayram namazı öncesi kılınan sabah namazında cami içini ve etrafını doldurdu.

KOŞARAK GELDİLER

 

Kurban Bayramı bayram namazını Ayasofya Cami'nde kılmak isteyen vatandaşlar saatler öncesinde Ayasofya Cami'ne geldi. Polis kontrol noktasından geçenler camiye doğru koştu.

NAMAZI DİYANET İŞLERİ BAŞKANI KILDIRDI

Bayram namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Namaza TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katıldı.

ERBAŞ'TAN ÖNEMLİ UYARILAR

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hutbede vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Bu bayram, temizlik konusunda her zamankinden daha fazla duyarlı olmaya, Hz. Peygamberin "Temizlik imanın yarısıdır" hadis-i şerifini hatırlamaya, mümine yakışır bir hassasiyetle hareket etmeye ihtiyaç olduğunu belirten Erbaş, koronavirüs salgınıyla mücadele edilen şu günlerde, tedbirlerle uymaya, samimiyetle ibadet ederken insanların hem kendisini hem de çevresini korumaya mecbur olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Erbaş, hutbesine şöyle devam etti: "Kurbanlarımız bize emanettir. Onları incitmeyelim. Şefkatli ve özenli davranalım. Bayramlar sevinç günleridir. Komşularımızı, akrabalarımızı, hasta, yaşlı ve yalnız kardeşlerimizi bu sevince ortak edelim. Mübarek günlerde dargınlıklara ve küskünlüklere son verelim. Bayramın huzurunu hep birlikte yaşayalım. Ancak hastalıkların yayılmasına sebep olarak bu kıymetli günleri hüzne çevirmeyelim. Maske ve güvenli mesafe kuralına riayet edelim. Bayram günlerinde ve salgın süresince tokalaşmaya, kucaklaşmaya ve musafahaya ara verelim. Ayrıca Arefe günü sabah namazıyla başladığımız ve bayramın dördüncü günü ikindi namazıyla birlikte tamamlayacağımız teşrik tekbirlerini unutmayalım."

Hutbesinin sonunda, vatandaşları bayram süresince kurban kesiminde, ziyaretleşmede ve bilhassa trafikte anlayışlı ve sabırlı olmaya davet eden Erbaş, "Yüce Rabb'imiz, bizleri her türlü kaza ve beladan muhafaza buyursun. Salgın hastalıklardan, savaş ve acılardan halas eylesin. Nice bereketli bayramlarda buluştursun. Allah'ın selamı, rahmeti, ikram ve inayeti üzerimize olsun. Bayramımız mübarek olsun" ifadelerini kullandı. 

BÜTÜN ÖNLEMLER ALINMIŞTI

Bayram namazı öncesi temizlik ve dezenfeksiyon işlemi yapılırken caminin içinde ve dışında yerlere, sosyal mesafeye uyulması için işaret bantları yapıştırılmıştı.

Namaza gelen kişiler kontrollü bir şekilde içeri alınırken, oturma yerleri de 1 metre arayla sosyal mesafe kurallarına uyarak ayarlandı. Vatandaşlar ibadetlerini alınan önlemlerle birlikte yerine getirdiler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 22
  • tahsin uğuzel 3 yıl önce Şikayet Et
    elhamdülillah bu günleri gösteren rabbinize zerat ı kainat adedince ELHAMDÜLİLLAH ELHAMDÜLİLLAH
    Cevapla
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Kripto
    Cevapla
  • Sahipkıran 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet kullanılmış olduğun isimden kripto olduğun belli...
    Cevapla
  • Ediz 3 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur ittifakına oy verdiğim için çok mutluyum. Teşekkürler Erdoğan.
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakk'a teslimiyetin en gönülden ifadesi Kurban Bayramimiz cümle İslam Alemi için hayir bereket huzur mutluluk başarı iyilik ve guzellikler getirsin Allah'ın Rahmeti ile İnşaallah Amin.
    Cevapla
  • Türk'ün Pınarı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ali Erbaş'ın bu görüntüsü beni benden alıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek