Çocuğu olmayan Çilek Anne, televizyondaki çocukları görünce anında bağışladı

Müzeyyen Gündoğdu 80 yaşında. Yıllarca çocuğu olsun istedi ama olmadı. Sonra eşini kaybetti. Köydeki tarlasında çilek üretip bu çilekleri pazarlarda kurduğu tezgahlarda sattı. Biriktirdiği parayla ev aldı. Bir gün televizyonda ihtiyaç sahibi çocukları görünce gözyaşlarını tutamayan Gündoğdu, "İşte o an karar verdim, evimi Türk Kızılayı'na bağışladım" dedi.

Çocuğu olmayan Çilek Anne, televizyondaki çocukları görünce anında bağışladı
Çocuğu olmayan Çilek Anne, televizyondaki çocukları görünce anında bağışladı
GİRİŞ 01.08.2020 07:51 GÜNCELLEME 01.08.2020 23:02
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Bursa'nın Alaçam Köyü'nde oturan Müzeyyen Gündoğdu, hayat arkadaşı, tek dayanağı eşi Osman'ı 15 yıl önce 2005 yılında kaybetti. Hayata küsmeyip tek başına geçim mücadelesine girdi. Tarlasını ekip ürettikleri ürünleri satarak hayatta tutundu. Bugün 80 yaşında olan Gündoğdu, çilek ve ahududu satarak Bursa merkezde ev aldı. Çok istemesine rağmen çocuğu olmayan Gündoğdu, ihtiyaç sahibi çocuklara yardım edilmesi şartıyla o evi de Türk Kızılay'ına bağışladı.

 

"ONLARI İZLEYİP ÜZÜLÜRDÜM"

 

Çalışmayı, paylaşmayı, birilerinin yardımına koşmayı sevdiğini söyleyen Gündoğdu, hikâyesini, evini nasıl bağışladığını şu sözlerle anlattı:

"Çocuğumuzun olmasını çok istemiştik, ama Allah nasip etmedi. Sonra eşimi kaybettim. Rahmetli eşimle televizyon karşısında oturup insanların zorlu hayatını izlerken hep ağlardım. Bizim maddi durumumuz çok iyi olmamasına rağmen onlara çok üzülürdüm. Türk Kızılay'ın ihtiyacı olan, evi yıkılan, deprem, sel, yangın gibi felaketlerde mağdur olanların yardımına koştuğunu gördüm. Çocuklara yardım elini uzatıyordu. Türkiye'nin her noktasında, Afrika'da Suriye'de ihtiyacı olan herkese yardım elini uzatıyordu.

"SAYISIZ ÇOCUĞUN ANNESİYİM"

Çalışmayı seviyorum, eşim öldükten sonra da durmadım. Çilek sattım, Ahududu sattım. Kazandığım parayla ev aldım. Sonra o evi Kızılay'a bağışladım. Sonsuza kadar bir hayır kapım açık kalsın istedim. Sadece Kızılay'a değil birçok hayır kurumuna bağış yaptım ve halen bulunuyorum. Bunları ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırsınlar diye. Evet belki anne olamadım ama şimdi yaptığım hayırların ulaştığı sayısız çocuğun annesiyim. Tanımasam da bilmesem de onların varlığını, sevgilerini yüreğimde hissediyorum."

Yaptığı bağış sonrası

"ÇALIŞIP PAYLAŞACAĞIM"

Çalışmayı bağışlamayı, paylaşmayı sevdiğini belirten Müzeyyen Gündoğdu, "Çalışınca başkasıyla paylaşabiliyorsun. Sen kazanınca başkası da nasipleniyor. Üretmeyenin, oturanın ne kendisine ne çevresine ne de insanlığa faydası var. Bu yaşta bile bir şeyler ekip biçiyorum. Geçen seneden beri kendimi yaşlı hissediyorum. Şimdiye kadar kendime konduramıyordum. Fakat şimdi aynaya bakınca yaşlı olduğumu hissediyorum. Allah ömür verdikçe bağış yapmaya, paylaşmaya devam edeceğim" dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
YORUMLAR 22
  • Yigido58 3 yıl önce Şikayet Et
    Teyzem sen cogu annede sanslisin cunku simdi hepsi senin evladin gibi duaa ediyorlar sana saygiyla ellerinde opuyorum
    Cevapla
  • Turgay Kazancı 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah ecrini artırsın...
    Cevapla
  • Yusuf66 3 yıl önce Şikayet Et
    Cennet annelerin ayakları altındadır.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana evlat nasip etmemis insaAllah yerin cennet olur ..böyle insanlari neden medyada her gün görmüyoruz ??örnek olsun
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Mubarek anam benim, Allah Razi olsun. Rahmetli eşinle Cennette kavuşursun InşaAllah...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası