Kurban Bayramı için çirkin ifadeler kullananlara okkalı cevap!

Haber7 yazarı Esra Elönü, Kurban Bayramı ile ilgili bazı kesimlerin yaptığı paylaşımlara ve sözlere okkalı bir cevap verdi. "Aklına çöp şiş basıp bostan ahkamı kesme!" başlıklı yazısında "O meşhur modern kasabın et mağazasında ev parasında Pîri Zola kemirmek güzel geliyor çünkü paylaşmıyorsun lakin Allah adına kesip paylaşınca bedevi ve ilkel oluyorsun." ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı için çirkin ifadeler kullananlara okkalı cevap!
Kurban Bayramı için çirkin ifadeler kullananlara okkalı cevap!
GİRİŞ 01.08.2020 11:44 GÜNCELLEME 01.08.2020 11:44
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

İşte Esra Elönü'nün o yazısı; 

 

 

Bayram, birkaç kez yutkunmaktır ki kursağına dizdiklerini hatırlatır. Garip bir his bulutu bayram. Sevinsen, en son kiminle sevindiğin eksiktir yanında, üzülsen en son beraber güldüğün fazladır. En çok çocuklara yakıştırdığım elbisedir bayram. Ambalajından firar etmiş bütün şekerlerin çocuklara hücumu. Ben bayramı seyretmeyi severim.

Hele ki kurban bayramlarını.. Kurban Bayramı dediğinde aklıma İsmail’in üzerine giyip çıkarmadığı bayramlık Hacer merhameti gelir. Sonra sırf İbrahim’in inandıklarına inandığım için kurban ettiklerimi katliam sayan cehiller. Senin inandıklarına onlar inanmıyor, sen de onların inanmayışına inanamıyorsun. Kurban cinayettir, diyerek senin Allah’a kurban ettiğine merhamet gösterdiklerini mi düşünürsün ?

 

 

Onların derdi, Allah’a kurban ederek inandıklarını kurban etmemen.

Bunlar karşısında her Hacer daha fazla sarılır İsmail’ine. Biz İbrahim’in inandıklarına inanmaktan duyduğumuz şerefle, güler geçeriz bu kavurma tabaklarına.

Yasin Börü neden parça parça edildi düşünsene. O sakin nehir, annesinin en temiz sayfası neden yok aramızda. Elindeki poşette yoksul ve çaresizlere dağıtacağı kurban etleri vardı hatırla. Bunu dağ başında kaçırdıkları evlatların hayatlarını dağıtan cellatlar anlayamaz. Yasin’i mümin bir genç olduğu için öldürdüler. Onu İbrahim inandıklarına iman ettiği için, Allah'a kurban edilenleri dağıttığı için. 

"MEŞHUR KASAPTA YİYİNCE GÜZEL ÇÜNKÜ PAYLAŞMIYORSUN AMA ALLAH ADINA KESİNCE İLKEL OLUYORSUN"

O meşhur modern kasabın et mağazasında ev parasında Pîri Zola kemirmek güzel geliyor çünkü paylaşmıyorsun lakin Allah adına kesip paylaşınca bedevi ve ilkel oluyorsun. O etin bir yetim kursaktan geçmesi cinayet (!) ama o yetimin kilosu kadar et yemek modernlik. He kurban he. 

"BUNLARINKİ HAYVAN HASSASİYETİ DEĞİL"

Bir tanesi de çıkmış Kurban emrine mitolojik diyor. Yani ağzına kadar çöp şiş dolu fıçılar bostan ahkamı kesince kahkahalarımı mecbur kurban ediyorum ne diyeyim .

Bunlarınki hayvan hassasiyeti filan da değil. Allah'ın emirlerini yerine getiren insanlara duydukları öfke. 

Zan Dündar da “Kan Krallığı” yazmış. Bu ihtişamlı bağnazlığın yanında gidecek en rezil sos da onun yazdıkları. Kan Krallığı öyle mi? Kan Krallığını 15 Temmuz'da canını vatan için kurban edenlerde görseydin.

Neyse, sizi hatırlamamak için Teşrik Tekbirlerini unutmamak en iyisi.  Allahuekber..

YORUMLAR 47
  • Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sagolun Esra Hanim...
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal bacımsın
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Okuduğum en güzel yazılardan biriydi. Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Adem Akın 3 yıl önce Şikayet Et
    Bacım yüreğine sağlık, kalemine güç kuvvet. Yine çok güzel döşemişsin. Anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna az.
    Cevapla
  • NE DELİ NE VELİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların kimsenin işine ve yaşantısına karıştığı yok.Onlar sadece ALLAHIN EMRETTİĞİ GİBİ dinlerinin gereğini yapmaya çalışıyorlar.Fakat fitne boş durmuyor.HEM VURUYOR HEM DE VURMA BANA DİYE BAĞIRIP ÇIĞIRTKANLIK YAPIYORLAR diye düşünüyorum..HANGİ DİNDEN OLURSA OLSUN İNSANLAR ADALETLİ MERHAMETLİ VE SAYGILI OLMADIKÇA MUTLU YAŞAYAMAZLAR BENCE.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı