Yunan'ın Türkiye'deki maşası oldular! Atatürkçü dedikleri derneği Atatürk kapatmış...

Cumhuriyet Gazetesi ve Gazete Duvar adlı haber sitesi dün skandal bir habere imza attı. İki kuruluş, İstanbullu Rumların Evrensel Federasyonu adlı kuruluşun adeta Yunan propaganda metni olan açıklamasını manşetlerine taşıdı.

Yunan'ın Türkiye'deki maşası oldular! Atatürkçü dedikleri derneği Atatürk kapatmış...
Yunan'ın Türkiye'deki maşası oldular! Atatürkçü dedikleri derneği Atatürk kapatmış...
GİRİŞ 01.08.2020 18:53 GÜNCELLEME 01.08.2020 18:58
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki farklı dine mensup vatandaşların dini ve kültürel haklarının iyileştirilmesini konu edinen bir video hazırladı.

Atatürk tarafından kapatılan Dersaadet Rum Cemiyeti’nin çalışmalarından övgüyle söz eden ve bir nevi bu cemiyetin devamı niteliğinde olduğunu açıkça itiraf eden Federasyonun açıklamalarının Atatürkçü olduğunu iddia eden Cumhuriyet Gazetesi ve Gazete Duvar’da yayınlanması tepkilere neden oldu.

Cumhuriyet Gazetesi ve Gazete Duvar adlı haber sitesi dün skandal bir habere imza attı. İki kuruluş, İstanbullu Rumların Evrensel Federasyonu adlı kuruluşun adeta Yunan propaganda metni olan açıklamasını manşetlerine taşıdı. 

YUNAN TEZLERİNİ GERÇEKMİŞ GİBİ MANŞETLERİNE TAŞIDILAR

Cumhuriyet Gazetesi ve Duvar adlı haber sitesi, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un; "Türkiye Cumhurbaşkanı @RTErdogan başkanlığında, eşitlik ilkesini geliştirmek ve milletimizin kültürel ve dini çeşitliliğini korumak için benzeri görülmemiş adımlar attı. Bu bölüm Rum Ortodoks Topluluğu'na odaklanıyor" notuyla paylaştığı videoya tepki gösteren Yunanistan merkezli bir kuruluşun Yunan tezlerini içeren iddialarını gerçekmiş gibi manşetlerine taşıdı.

İstanbullu Rumların Evrensel Federasyonu adlı kuruluşun adeta Yunan propaganda metni olan açıklamasını manşetlerine taşıyan bu gazeteler sosyal medyada, "Yunanistan'ın nüfuz ajanlarının sesi mi oldunuz" tepkileriyle karşılaştı. Söz konusu kuruluşun açıklamasında övgüyle bahsettiği, Dersaadet Rum Cemiyeti'nin bizzat Atatürk tarafından kapatıldığı ise yine sosyal medyada birçok araştırmacı yazar tarafından dile getirildi.

ATATÜRK'ÜN KAPATTIĞI CEMİYETİN DEVAMI…

Agos Gazetesi'nin haberine göre, Atatürk tarafından kapatılan Dersaadet Rum Cemiyeti'nin çalışmalarından övgüyle söz eden ve bir nevi bu cemiyetin devamı niteliğinde olduğunu açıkça itiraf eden Federasyonun açıklamalarının Atatürkçü olduğunu iddia eden Cumhuriyet Gazetesi'nde ve Gazete Duvar'da yayınlanması tepkilere neden oldu.

DERSAADET RUM CEMİYETİ VENİZELOS'U KAHRAMAN İLAN ETMİŞTİ

Dersaadet Rum Cemiyeti, dönemin Yunanistan Başbakanı Venizelos'un Rumların 500 yıldır beklediği kurtarıcı ve kahraman olduğunu beyan etmiş ve 1919'da Venizelos'u Cemiyet'in onursal başkanı ilan etmişti. Venizelos, İngilizlerin desteğiyle 1920'de Türkiye'ye karşı savaşmıştı.

ERSOY DEDE'DEN TEPKİ

Gazeteci Yazar Ersoy Dede, konuyla ilgili sosyal medya hesabından, "Yunan tezleriyle haber yapmanız için Alman vakıfları ne ödüyor? @gazeteduvar @cumhuriyetgzt Biraz bu topraklara ait olun. Bir parça (zor ya) milli olmayı deneyin.." diyerek söz konusu medyanın Alman Vakıfları ile olan ilişkisine dikkat çekti.

ZOR SORU

Cumhuriyet Gazetesi ile Gazete Duvar'dan konuyla ilgili herhangi bir cevap gelmezken Alman Vakıfları tarafından desteklenen medya kuruluşları sosyal medyanın da gündemine taşındı. Uluslararası Hukuk uzmanı Doç. Dr. Selman Öğüt de "Besleme medyanın Yunan tezlerini dile getirmek için Alman vakıflarından para aldıkları doğru mu? @gazeteduvar @cumhuriyetgzt" sorusuyla tartışmalara katıldı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 86
  • Diriliş 3 yıl önce Şikayet Et
    İsimlari ile bizim gibi olup ta bir türlü yerli milli olamayanlara ne diyelim.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık içimizdeki hainlerin cezasız kalmaması gerek.. Yeter artık..
    Cevapla
  • adil poyraz 3 yıl önce Şikayet Et
    kisisel hesabindan bunlari desifre eden gazeteciye helal olsun.. yabanci vakif destekli ajanlari, örgütleri tek tek kovunca bir daha ulkemize adim bile atamayacaklar.
    Cevapla
  • Analitik Düşünce 3 yıl önce Şikayet Et
    TEK AMAÇLARI VAR;Maksat Bağcıyı Dövmek! Eyy Cumhuriyet, sen kimin Cumhuriyetisin?
    Cevapla
  • Maşakıran 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde maşa çeşidi çoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama