02 Ağustos 2020 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Hülya TAŞ

Kurgu: Hüseyin BİÇE

 

VAKALARDA YENİDEN ARTIŞ

Bakan Koca günün verilerini açıkladı

1 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 996 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 19 kişi hayatını kaybetti.

Bakan Koca yaptığı açıklamada, ''Tedbire ihtiyaç var: Günlük yeni hasta sayımız 1.000 sınırında. Bu sayının altına inmek için 33 gün süren bir çabamız olmuştu. Yeni hasta sayılarının artış eğiliminde olduğu iller: Ankara, Mardin, Diyarb c akır, Gaziantep, Konya. 36 ilimizde ise 3 gündür yeni ağır hastamız olmadı.'' ifadelerini kullandı.

 

 

KISITLAMALAR GERİ GELEBİLİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Rahatlık devam ederse kısıtlama gelebilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı süresince koronavirüs açısından oluşan olumsuz tablolar sonrasında "Bu rahatlık devam ederse tablonun olumsuz yönde gitmesi kaçınılmaz. Bölgesel olarak gerekli kararları yeniden alırız" diye konuştu.

 

AYASOFYA’NN AÇILMASI BAYRAM SEVİNCİMİZİ ARTIRDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bayramlaşma mesajında Ayasofya vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 il teşkilatı ile bayramlaşma töreninde konuştu. Erdoğan, "Ayasoyfa'nın ibadete açılmasını gölgelemek için art niyetli tartışmalar başladı. Ayasofya'nın açılması bayram sevincimizi artırdı" ifadelerini kullandı.

 

DAKİKADA 6 MİLYON TL KREDİ

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’tan ekonomiye katkı

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, sağladıkları finansmanla ekonomideki toparlanmanın lokomotifi oldu. Marttan bu yana kredilerin yüzde 61’ini üç banka verdi. Her iş gününde 3 milyar TL, dakikada 6 milyon TL krediye imza attılar

 

İNGİLİZ DEVİ TÜRKİYE’DE FABRİKA AÇIYOR

Türkiye dezenfektan pazarı yabancı yatırımcıların gözdesi

300'ün üzerinde şirketin yer aldığı Türkiye dezenfektan pazarı, yabancı yatırımcıların da radarına girdi. İngiliz Pegastril Nuevo, 5 milyon euro yatırımla bu yılın sonuna kadar Türkiye'de bir fabrika kurmayı planlıyor. Açılan fabrika ile Orta Asya ve Orta Doğu bölgelerine Türkiye'den ihracat yapılacak.

 

FİYATLAR YÜKSELİNCE ALTINA RAKİP OLDU

Altının yükselmesiyle birlikte gümüşe rağbet arttı

Koronavirüs tedbirlerinin ardından 1 Temmuz itibariyle düğün sezonu başladı, vatandaşlar altın almak için kuyumcuların yolunu tuttu. Ancak geçtiğimiz hafta rekorlar kıran gram altın 440 liranın da üzerini görünce, altın almak zorlaştı. Fiyatlardaki artış nedeniyle alternatif çözüm arayanlar ise çareyi altın kaplamalı gümüş takılarda buldu.

 

TRUMP ‘KAPATACAĞIZ’ DEDİ, TİKTOK RESTİ ÇEKTİ

Trump’ın ‘Tiktok’ restine yanıt gecikmedi

ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Tiktok’u yasaklayacağız’ açıklamasının ardından Tiktok’tan cevap geldi. TikTok'un ABD'deki CEO'su Vanessa Pappas, "Hiçbir yere gitme niyetinde değiliz. Daha uzun zaman için buradayız" ifadelerini kullandı.

 

DSÖ UMUDUNU KAYBETTİ

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs umutlarını yitirdi

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) koronavirüs salgını ile ilgili tedirgin eden bir açıklama geldi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Çözüm bulamadık. Koronavirüs pandemisinin çok uzun sürmesini bekliyoruz" dedi.

 

ERMENİ BAKAN HADDİNİ AŞTI

Ermeni bakandan canlı yayında skandal sözler

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnacakanyan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yaptığı gibi Güney Kafkasya bölgesini de istikrarsızlaştırmaya çalıştığını öne sürecek kadar ileri gitti. Mnacakanyan, Ankara'nın bu bölgelerdeki politikalarını "yıkıcı ve istikrarsızlaştırıcı" olarak tanımladı.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Orhan 02.08.2020 15:41
    Tik tok yasaklanmali youtubr dan bir video bakcaz önce reklam cikiyordu simdide buna tiktok ekleniyor istemedigimiz seyleri izlemek zorunda kaliyoruz
  • Emin 02.08.2020 14:33
    En başta Facebook, Twitter, Instagram bunlar Türkiye'dede yasaklanmalı, çünkü bunlar Amerikan istihbaratına çalışıyor ve Türk milleti ve Türkiye üzerine çok çiddi bilgi topluyorlar... Tüm bunların yerine, Türkiye kendisine ait olanları üretip yerini doldurmalı.
  • berk 02.08.2020 13:49
    tiktok Türkiyede yasaklanmalı