Eşine 22 yıl boyunca şiddet uygulayan cani koca tutuklandı

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde oturan 3 çocuk annesi Hatice Bengi'nin (39), sürekli şiddete uğradığı gerekçesiyle şikayetçi olduğu 22 yıllık eşi Hüseyin Bengi, Cumhuriyet Savcısı'nın talebi üzerine çıktığı mahkemece tutuklandı.

Eşine 22 yıl boyunca şiddet uygulayan cani koca tutuklandı
Eşine 22 yıl boyunca şiddet uygulayan cani koca tutuklandı
GİRİŞ 03.08.2020 21:59 GÜNCELLEME 03.08.2020 22:00
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Hüseyin Bengi ile 1998 yılında dünyaevine giren Hatice Bengi evliliğinin ilk yıllarından bu yana şiddet görmeye başladı. İstanbul'da oturan çiftten Hatice Bengi, eşinin şiddetine daha fazla katlanamayınca 2 yıl önce boşanma davası açarak, Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki baba evine taşındı. Boşanma davasını ailelerin araya girmesi üzerine geri çeken Bengi, şiddet ve tehditlerin devam etmesi üzerine 2019 yılında Hüseyin Bengi'den şikayetçi oldu. Hüseyin Bengi'nin 3 yıl 2 ay hapis cezası aldığını ve 10 gün Silivri Cezaevi'nde kaldıktan sonra şartlı tahliye ile salıverildiğini anlatan Hatice Bengi, o dönem açtığı boşanma davasını da yine akrabalarının araya girmesi nedeniyle geri çektiğini söyledi.

 

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YARDIM İSTEDİ

Daha sonra yine defalarca şiddete maruz kalan Hatice Bengi, eşinden korktuğunu ve tutuklanması gerektiğini dile getirerek, sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunarak yardım istedi. En son 28 Temmuz gecesi eşi tarafından şiddete uğrayan Bengi, hastanedeki tedavisinin ardından koruma altına alınırken, şikayeti üzerine gözaltına alınan Hüseyin Bengi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

SAVCILIĞIN TALEBİ İLE TUTUKLANDI

Tutuksuz yargılanan Hüseyin Bengi, bugün Cumhuriyet Savcısı'nın talebi üzerine Nöbetçi Mahkemeye çıkarıldı. Eşine uzun yıllardır şiddet gösterdiği iddiasıyla yargılanan Bengi, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    istanbul sözleşmesine gerek yok. boşanırsın olur biter.kadından şiddet gören hiçmi erkek yok.
    Cevapla
  • izzet emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Onurlu bir boşanma, taraflar için bazen çare bazen ilaçtır. Herkese Hayatı zehir etmenin anlamı yok.
    Cevapla
  • Ts61 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözde adli kontrol tamamen palavra neyin kontrölü illa ölmesimi lazim
    Cevapla
  • Yazık çok yazık 3 yıl önce Şikayet Et
    Ama bazılarına göre, erkeğin öfkesini karısı üzerinde boşaltması gerekiyor, kadın kum torbası, hoca geçinen bunu derse, cahil de cinayete kadar gider. Erkeğin insafına kadını terkeden, o , şu, bu kararlar alınmasın diyenler, istediğiniz bu mu ? Ne yaparsan yap elini kolunu salla gez, kadın eşya görülsün, şahsiyet olarak tanınmasın. Ondan sonra Istanbul sözleşmesine mahkum olalım. Insan olup, insan olmayan hemcinslerinize tepki gosterseniz, bunlar olmazdı. Ailesi de ne aileymis, baba kızına değer vermezse , kocası değer verir mi?
    Cevapla
  • kevser 3 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel ifade etmişsiniz.olay bu
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu şiddet uygulananlar nasıl oluyor da sürekli serbest bırakılıyor böyle şey mi olur dayak atmak yada öldürene kadar dövüp öldürmezsen suç değil mi geri salmak ne demek ya vereceksin 20 yılı yatsın içerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak