Sosyal yardım 1.000 TL başvuru sonuçları açıklandı mı?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 1.000 TL pandemi yardımlarının 3. faz başvuru sonuçları açıklanmaya başlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilk iki fazı ihtiyaç sahiplerine başvuru yapılmaksızın verdi. 3. faz başvurularını yapanlar tüm sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki 1.000 TL pandemi başvuru sonucu nasıl sorgulanır?

Sosyal yardım 1.000 TL başvuru sonuçları açıklandı mı?
Sosyal yardım 1.000 TL başvuru sonuçları açıklandı mı?
GİRİŞ 01.08.2020 08:57 GÜNCELLEME 11.08.2020 12:08
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını nedeniyle geçim sıkıntısı yaşanmaması adına, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 3 faz şeklinde vatandaşlara 1.000 TL nakdi ödeme yapılıyor. 1. ve 2. faz ödemeleri ihtiyaç sahibi ailelere PTT görevlileri tarafından 1.000 TL zarfta teslim edildi. 3. faz için başvuru yapanlar için açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Peyderpey de ödemelere de başladık aslında, şu anda 620 bin haneye faz 3'ten de yardım yaptık." dedi.Peki pandemi sosyal yardım başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?

 

''PEYDERPEY ÖDEMELERE BAŞLADIK''

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konuya dair yaptığı açıklamada, "Peyderpey de ödemelere de başladık aslında, şu anda 620 bin haneye faz 3'ten de yardım yaptık." dedi.

SOSYAL YARDIMDA 11.5 MİLYAR TL ÖDEME YAPILDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, faz 3'ün dinamik bir süreç olacağını, başlayıp bitme gibi bir durumunun olmayacağını belirtti. Ayrıca resmi Twitter hesabından açıklama yapan Selçuk, Sosyal Koruma Kalkanı projesi verilerini paylaştı. Toplamda 11,5 Milyar TL destek sağlandığını ve 3. fazda şimdiye kadar 1 milyon 13 bin 287 kişiye ödemelerin yapıldığını açıkladı. 

 

4. FAZ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU OLACAK MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamalarla, 3. Faz için değerlendirme süreci ve başvuru kabulünün devam ettiğinin altını çizdi. Açıklamalardan sosyal yardımlarda 4. faz başvurularının henüz gündemde olmadığı ve sosyal yardım isteyenlerin 3. faza başvuru yapabileceği söylenebilir.

3. FAZ SOSYAL YARDIM BAŞVURU SONUCU SORGULAMA

Pandemi sosyal yardım başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Sosyal yardımdan faydalanmak isteyenlerin başvuruları şu anda değerlendiriliyor. Bakan Selçuk, 3. fazda şu ana kadar 620 bin kişiye ödemelerin yapıldığını açıkladı.Sonuçlar açıklanır açıklanmaz BURAYA tıklayarak 1.000 TL sosyal yardım parası almaya hak kazanıp kazanmadığınızı öğrenebilirsiniz.

SOSYAL YARDIMLAŞMA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden “T.C. Kimlik Numarasının” son hanesine göre alınmaya başlanmıştır.

Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir.

Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır.

Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

KİMLER 3. FAZDA ÖDEME ALAMAZ?

  • Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

  • 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

  • 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

  • Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

  • İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

  • İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

1000 TL SOSYAL YARDIMI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

E-Devlet'te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden 3. Faz başvuruları başladı.

TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

  • 0- Pazartesi

  • 2-Salı

  • 4-Çarşamba

  • 6-Perşembe

  • 8- Cuma

günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmaksızın herkes başvuru yapabilir.

YORUMLAR 22
  • Gülbahar 3 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba ben kirada oturuyorum benim kronik bir hasta çocuğum var ve rutupetli aynı zamanda bodrum kat eşim 3 aydır kirayı veremiyor lütfen bize yardımcı olabilirsiniz
    Cevapla
  • Mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    Suanda arama imkaniniz varsa araya bilirsiniz
    Cevapla
  • Amine 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende çok mahtacım benim eşim cezaevinde çıkalı kimse ona iş vermiyor üç çocukla çok zor bende yardım istiyorum sesimi duyun lütfen
    Cevapla
  • Ayşe gurbuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende görmedim kimseden bir yardım çocukların turizimde çalışıyordu virüsten önce turizim bitti iş yok gelir yok oğlum ceza evinde çok zordayız rahatsızım ben borcumuz var ama hiç bir şekilde devlet bizi görmüyor antalya manavgat eşim kanserden hayatını kaybetti 2004 yılında
    Cevapla
  • Nazife Karadağ 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim eşim çalışmıyoruz 3 tane çocuğum var 3 aydan beri kira ödeyemiyorum zor durumdayız Biz de yardım istiyoruz Bayram harçlığı da alamadım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle