04 Ağustos 2020 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Gamze TÜRK

Kurgu: Hüseyin BİÇE

 

NE YAZIK Kİ!

Son 24 saatte 995 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 19 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı tarafından 3 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 995 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 19 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 233 bin 851, can kaybı 5 bin 747 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Bayram kutlamalarında, tatil yerlerinde, salgın faktörü ne yazık ki yeterince dikkate alınmadı. Daha önce, bazı illerle sınırlı olan vaka artışlarının önümüzdeki günlerde ülke geneline yayılmasından endişe duyuyoruz." dedi.

 

HEDEF SİNCAR

Başbozkurt: Büyük İsrail projesi çöpe atıldı.

Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Suriye ve Irak’ta yapılan operasyonları ve Türkiye’nin bölgedeki stratejisini anlattı. Başbozkurt “Büyük İsrail projesi çöpe atıldı. PKK’dan ümitler kesildi. Bundan sonraki hedef Mahmur ve Sincar olmalı” ifadelerini kullandı.

 

İNCE KONUŞTU

İnce: İktidara da muhalefete de karşıyım

Yeni parti kuracağı iddialarıyla gündeme bomba gibi düşen ve CHP içinde karışıklığa sebep olan Muharrem İnce yeni bir açıklama daha yaptı. İnce, ''İktidara da muhalefete de karşıyım'' ifadelerini kullanarak yeni partisinin vizyonun farklı olacağı sinyalini verdi.

 

İSİMLER DEĞİŞİYOR

Türkçe’nin korunma yasası geliyor, yabancı isimler değişiyor

Türk Dil Kurumu, tabelalardan şirket isimlerine kadar her alandaki yabancı kelimelerle ilgili kapsamlı rapor hazırladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek İstişare Kurulu’nda görüşülen raporda İngilizce isimlerin ayıklanması ve Türkçenin korunması için yasa çıkarılması önerildi.

 

TAKSİYE NOT GELİYOR

Yeni uygulama ile müşteriler, taksicileri puanlayacak

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi hizmetlerinin gelişmesi için yeni bir uygulama düzenlediklerini söyledi. Buna göre müşteriler, taksi şoförüne; kurallara uyma, nezaket, yolcu ve yol güvenliği gibi birçok konuda puan verecek. Müşteriler yüksek puanlı şoförleri tercih edeceği için şoförler notlarını yükseltmeye uğraşacak.

 

 

 

YİNE MANŞET ERDOĞAN

Le Figaro: Fatih Erdoğan, eski günlerin ihtişamını getiriyor

Fransız medyası bir kez daha Türkiye’yi manşetlerine taşıdı. Le Point dergisinin Türkiye için özel sayı hazırlayıp “Kapımızdaki Savaş, Erdoğan" başlığı ve Le Monde’nin benzer şekilde “Erdoğan intikam alıyor” manşetini atmasından sonra Le Figaro da Türkiye özel sayısı yayınladı. Ünlü gazete “Fatih Erdoğan, Sultan Mehmet gibi eski günlerin ihtişamını getiriyor” manşeti atarken Lozan ve Sevr karşılaştırması da yaparak Türkiye tartışmalarına farklı bir boyut getirdi.

 

TİKTOK SAVAŞI

Trump: ABD şirketine satılmazsa, TikTok’u yasaklıyoruz

ABD ile Çin arasında kriz çıkartan dünyanın en popüler uygulamalarından olan TikTok için çözüm arayışı devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, ülkesindeki kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'u 15 Eylül'de ülkede yasaklayacaklarını açıkladı.

 

 

AŞI OLMAYABİLİR

Dünya Sağlık Örgütü yine felaket tellallığı yaptı

Dünyanın bütün dengelerini altüst eden koronavirüs salgını sonrası milyarlarca dolar bütçesine rağmen hiçbir çözüm üretemeyen Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. DSÖ, ''Sorunu çözecek sihirli anahtar henüz yok belki de hiçbir zaman olmayacak" ifadeleriyle tüm dünyaya korkunç haberi duyurdu.

 

UÇAN ARABAYA İZİN

ABD’nin New Hampshire eyaleti uçan araçların trafiğe çıkmasına izin verdi

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New Hampshire eyaleti ülkede uçan arabaların trafiğe çıkmasına izin veren ilk eyalet oldu. Yasa, uçakların normal otoyollarda giderken istenilen noktada havalanmasına ya da otoban üzerinde uçmasına izin vermiyor. Pilotlar, havalanıp iniş yapabilmek için havaalanı ve özel uçak pistlerini kullanmak zorunda kalacak.

 

EROL BULTU AYRILDI

Alanyaspor camiasına teşekkür ve veda

Fenerbahçe'ye imza atması beklenen Erol Bulut, yaptığı yazılı açıklamayla Alanyaspor'dan ayrıldığını açıkladı. Bulut, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Aytemiz Alanyaspor'a bundan sonraki mücadelelerinde ve Avrupa Kupalarında başarılar dilerim” derken tüm camiaya da teşekkürlerini sundu.

 

GÜNEŞ’E KIRGINIM

Çalhanoğlu: Kalitemle milli takımda 10 numarada oynayacak banko oyuncuyum

İtalya Ligi Serie A takımlarından Milan'da top koşturan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Hedefinin Milan efsanesi olmak olduğunu belirten yıldız oyuncu “Şenol Hoca bazı maçlarda beni oynatmadı, kırgınlığım oldu. Ben şu anda kalitemle milli takımda 10 numara pozisyonunda oynayacak olan banko oyuncuyum” ifadelerini de kullandı.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • vatandas 05.08.2020 10:45
    lozan ipal edilmeli100 yil gecmis eskimis köhnemis
  • Devriye 04.08.2020 19:40
    Sayın Tayyip beyi yıpratma politikaları bunlar yemezler. inadına reis...
  • isimli 04.08.2020 19:00
    şunu iyi bilmeliyiz ki bizim dostumuz yoktur ama en çok düşmanlık eden bizi sevmeyen her zaman kuyumuzu Kazar ülkelerin başında Fransa ve Almanya gelir içeride Birçok yerde Siyasette şirketlerde kendilerine hizmet eden adamları vardır bakın fetö'cülerin tamamı Almanya'da paşalar gibi yaşıyorlar Allah onların tamamını zelil ve Perişan etsin
  • Alparslan 04.08.2020 16:55
    Güya Fransa medeni bir devlet diye bilinir oysa medeni ve uygarlıkla ilgisi yok.Emperyalizmin önde gideni nerde bir haksızlık veya hukuksuzkuk varsa fransa vardır.Senin Doğu Akdenizde Libya'da Suriye'de Kafkasya'da ne işin var?
  • İktidar olur 04.08.2020 16:17
    Fransiz basini Cumhurbadkanimiz Syn RTErdogani o kadar cok mansetlerine tasidilarki onumuzdeki secimde aday olsa fransiz meclisi ve belediyesinde ful ceker Syn RTErdogan ve Ak Parti bu kadar cok mansetlere tasimak kendilerine bile itiraf etmeselerde cok buyuk hayranligin delaleti
Daha fazla yorum görüntüle