Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden 'koronavirüs vakalarına' ilişkin açıklama

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü son günlerde çıkan 'vaka sayıları arttı', 'yoğun bakımlarda yer' yok haberleri üzerine açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Kovid-19 salgınına ilişkin il genelinde yürütülen çalışma ve hazırlıklardan bahsederek "Ankara'da hasta patlaması olduğu ve sağlık altyapısının çöktüğü" şeklinde sonuçlar çıkarmanın gerçekle bağdaşmayacağını belirtti.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden 'koronavirüs vakalarına' ilişkin açıklama
Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden 'koronavirüs vakalarına' ilişkin açıklama
GİRİŞ 05.08.2020 07:40 GÜNCELLEME 05.08.2020 07:56
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

il Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kovid-19 pandemisi ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ileriye dönük yürütülen hazırlık çalışmalarının bazı basın ve yayın organları tarafından acil durum olarak yorumlandığı anımsatıldı.

İKİNCİ DALGA VURGUSU

Son günlerde dünyada hızlı bir vaka artışı olduğuna işaret edilen açıklamada, gelecek aylarda ikinci bir dalga beklentisinin uzmanlarca dile getirildiği aktarıldı.

Dünya Sağlık Örgütünün kötü senaryoya karşı ülkeleri uyardığı hatırlatılan açıklamada, Türkiye'de de son günlerde, sınırlı olsa da artışlar gözlendiği belirtildi.

ANKARA HAREKETLİLİĞİN FAZLA OLDUĞU İLLER ARASINDA

Hareketliliğin en fazla olduğu iller arasında yer alan Ankara'da, il düzeyinde çalışmaların yoğun şekilde yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İl Sağlık Müdürümüz başkanlığında 28 Temmuz 2020'de yapılan Pandemi Değerlendirme Toplantısı'nda, normalleşme sürecindeki farklı senaryolar tartışılmış ve olası yeni durumlara karşı alınması gereken tedbirler gözden geçirilmiştir. Muhtemel senaryolara karşı il düzeyinde yapılması gereken hazırlıklar ve alınacak tedbirler konusunda ilgili sağlık kuruluşlarımız yazılı olarak bilgilendirilmiştir.

Ayrıca Kurban Bayramı sonrası göz önüne alınmış ve Kovid-19 hastalarında ilave yatış ihtiyacı dikkate alınarak sunulacak hizmet kapasitesinin artırılması yönünde sağlık kuruluşlarımız uyarılmıştır. Yapılan çalışma ve hazırlıklarımızdan ilimizde hasta patlaması olduğu ve sağlık altyapımızın çöktüğü gibi sonuçlar çıkarmak gerçekle bağdaşmamaktadır.

Ankara ilinde bugün itibarıyla hastane yatak doluluk oranı yüzde 50, yoğun bakım yatak doluluk oranı ise yüzde 63'tür. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın sağlığı için çalışmalarımıza kesintisiz devam etmekteyiz. İlimizde halen pandemikontrol altındadır. Hastanelerimiz, tüm sağlık çalışanlarımızla mücadelede aktif olarak görevini sürdürmektedir."

YORUMLAR 24
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Textil muhendisi olarak belirteyim cerrahi maskelerin hic ama hicbir faydasi yok virus icin gayet gecirgen yapisi ,hani maske takin diyorsunuz ya hah iate o hiç bir ise yaramadigini bilim adamlari söyluyor zaten ise yarasaydi gida fabrikalarinda insanlar hasta olmazdi ,dun gida fabrikasinda 9 kisi kapti ,dusunun gida fabrikasini surekli maske takili eldiven vs
    Cevapla
  • Hakan oğuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Var kardeşim herkes takarsa. Ama bir sorumsuz takmazsa covitli ise sana bulaştırabilir. Ama yinede virulans düşük olur.
    Cevapla
  • A.eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir liraya maske almayın ben beş liradan satıp ben çok kazanayım diyorsun yani.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Gözünüz aydın vakaları arttırdınız yoğun bakımları doldurdunuz her gün yüzlerce insan ölsün istediğiniz buydu olmak üzere her bulaştırdığınız kişiye ölürse katili sizsiniz çünki kurallara uymadınız sır AKP zor duruma düşsün yeterki binlerce insan ölsün bu zihniyeti taşıyanlar katil sürüsü vampirlerdir bunlar insan olamayan yaratıklar
    Cevapla
  • Birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Neler sacmaliyorsun ,dun dbakirda lokanta sahibi bir cok kisiye bulastirmiş suçlu halkmi ,yoksa oralari acanlarda mı heryerler açik kisitlama yokne bekliyordun ,bunun böyle olacagi bastan belliydi
    Cevapla
  • Kütahya lı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep devleti sucluyoruz.her türlü uyarıyı yapıyor.halk olarak biz niye yapılmaması gerekeni yapıyoruz.kurallarla neden uymuyoruz.sağlıklı iken iyi virüsü dağılınca feryat ediyoruz
    Cevapla
  • Bennur 3 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal mesafe diyip durmayin heryer acik hicbir kisitlama yok otobusler dolu metro vapurlar dolu heryer dolu ama sosyal mesafe ,birakin bu hikayeyi fabrikalarda ne mesafesi
    Cevapla
  • Semerkand 3 yıl önce Şikayet Et
    Orasi dolu burasi dolu diye bagirip durmayin kardesim , kurallara uyulmuyo ondan sonra veryansin ediliyo... Nasil bir milletiz ya , kendi kendimeze yazik ediyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!