KPSS ortaöğretim (lise) ve önlisans başvuruları ne zaman? Memurluk sınavı başvuruları başlıyor

Devlet kadrolarında işe girmek isteyenleri yakından ilgilendiren KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavı başvurularına az bir zaman kaldı. 2 yılda bir yapılan sınavın sonuçlarına göre adaylar kamu kurumlarında kadro alabiliyor. ÖSYM KPSS ortaöğretim ve ön lisans başvuru tarihlerini açıkladı. İşte memur olmak isteyenler için KPSS başvuru tarihleri...

 KPSS ortaöğretim (lise) ve önlisans başvuruları ne zaman? Memurluk sınavı başvuruları başlıyor
KPSS ortaöğretim (lise) ve önlisans başvuruları ne zaman? Memurluk sınavı başvuruları başlıyor
GİRİŞ 07.08.2020 14:01 GÜNCELLEME 07.08.2020 14:01

KPSS ön lisans ve KPSS ortaöğretim (lise) sınavı başvurularını  kaçırmak istemeyen adaylar ÖSYM başvuru takvimine ulaşmaya çalışıyor. Devlet kadrolarında çalışma planı yapan adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavına katılacak. Sınav başvuruları Ağustos ayı itibariyle  ÖSYM “Aday İşlemleri Sistemi” (AİS) üzerinden alınacak. 2 yıllık üniversite mezunlarının gireceği KPSS ön lisans sınavı 25 Ekim Pazar günü, lise mezunlarının hazırlandığı KPSS ortaöğretim (lise) sınavı 22 Kasım tarihlerinde yapılacak. Peki 2020 KPSS başvuruları ne zaman başlıyor? İşte devlet kurumlarında çalışmak isteyenler için KPSS ön lisans ve ortaöğretim sınavları  başvuru tarihleri…

 

2020 KPSS ÖN LİSANS BAŞVURU TARİHLERİ

 2 yıllık önlisans mezunlarının gireceği sınavların başvuru tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. 2020 yılında düzenlenecek KPSS ön lisans sınavı başvuruları 21 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında alınacak. Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için KPSS ön lisans geç başvurusu 10 Eylül’de yapılacak.

2020 KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU TARİHLERİ

Lise mezunu adayların katılacağı KPSS Ortaöğretim sınavı başvuruları 16-30 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak. KPSS başvurularını kaçıran adaylar için KPSS ortaöğretim sınavı geç başvuruları 8-9 Ekim tarihlerinde alınacak.

 

KPSS ORTAÖĞRETİM VE ÖN LİSANS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Devlet kadrolarında çalışacak adayların belirleneceği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tarihleri belli oldu.2 yıllık ön lisans programı mezunlarının gireceği KPSS Ön Lisans sınavı 25 Ekim 2020 tarihinde düzenlenecek.Lise mezunu adayların katılacağı KPSS ortaöğretim sınavı 22 Kasım 2020 tarihinde yapılacak.

KPSS SINAVI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Sınav başvuruları ÖSYM AİS ekranı üzerinden gerçekleşecek. T.C kimlik numarası ve ÖSYM şifresiyle Aday İşlemleri Sistemine giriş yapacak adaylar başvuru bölümünden işlemlerini yapabilirler. Sınav başvuru ücretlerini zamanında yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli (güncel) fotoğraf ve eğitim bilgisi bulunmayan adaylar başvurularını en yakın ÖSYM merkezlerinden yapabilir.

KPSS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

KPSS Önlisans sınavında toplamda; 60 Genel Yetenek (Türkçe ve Matematik) 60 Genel Kültür (Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık) olmak üzere 120 soru yer alacaktır.

KPSS Ortaöğretim sınavında adaylara  60 Genel Yetenek ve 60 Genel Kültür sorusu olmak üzere toplam 120 soru sorulmaktadır. Süre ise 130 dakika (2 saat 10 dakika) verilmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer