Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Akdeniz ülkelerine tarihi öneri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan ''Akdeniz'deki tüm ülkeler olarak bir araya gelelim. Herkes için kabul edilebilir, herkesin hakkını koruyan bir formül bulalım.'' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 10.08.2020 20:38 GÜNCELLEME 10.08.2020 21:21
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenledi. Başkan Eroğan, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelere ilişkin tarihi çağrıda bulundu.



ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA ÇAĞRISI:  TÜRKİYE OLARAK BİZ HAZIRIZ...

Başkan Erdoğan, ''Bilindiği gibi bölgedeki sismik araştırma faaliyetlerimizi Merkel'in ricası üzerine bir süreliğine ertelemiştik. Ancak Yunan tarafı Mısır ile hiçbir hukuki temeli olmayan bir anlaşmaya yönelmiştir. Türkiye gibi 780 bin kilometrekarelik dev bir toprak parçasını görmezden gelip birkaç kilometrekarelik adalar üzerinden bizi sahillerimize hapsetme girişimine elbette rıza göstermeyeceğiz. Akdeniz'deki tüm ülkeler olarak bir araya gelelim. Herkes için kabul edilebilir, herkesin hakkını koruyan bir formül bulalım. Anlaşmazlıkların diyalog yoluyla ve hakkaniyet temelinde çözümü için biz her zaman varız ve hazırız. Bu konuda sağduyu hakim olana kadar Türkiye olarak sahada ve diplomasi alanında kendi planlarımızı uygulamaya devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.



Erdoğan, “Bölgedeki sismik araştırma faaliyetlerimizi Almanya Şansölyesi Merkel’in ricası üzerine iyi niyet nişanesi olarak bir süreliğine ertelemiştik. Ancak Yunan tarafı hüsnüniyet ile hareket etmediğini bir kez daha göstermiş ve Mısır ile hiçbir hukuki temeli olmayan bir anlaşmaya yönelmiştir. Buradan bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. Türkiye’nin hiç kimsenin hakkında, hukukunda, toprağında, denizinde, meşru çıkarlarında gözü yoktur. Bizim tek talebimiz bize de aynı anlayışla yaklaşılmasıdır. Türkiye gibi 780 bin kilometrekarelik dev bir toprak parçasını görmezden gelip birkaç kilometre karelik adalar üzerinden bizi sahillerimize hapsetme girişimine rıza gösteremeyeceğiz. Dünyada hiçbir ülke böyle saçma ve temelsiz talebe boyun eğmez. Biz diyoruz ki, gelin Akdeniz’deki tüm ülkeler bir araya gelelim, herkes için kabul edilebilir, herkesin hakkını koruyan bir formül bulalım. Ülkemizin bu çağrısına kulaklarını kapatanlar güçlerinin yetmeyeceği, boylarını aşan bir takım girişimlerle kendi geleceklerini kendi elleri ile karartıyorlar. Salgın ve onunla bağlantılı siyasi, ekonomik, sosyal sorunların bir kabus gibi üzerine çöktüğü güçlere güvenenler hüsrana uğramaya mahkumdurlar. Türkiye’nin bu konudaki kararlılığını hala kavramamış olanları bir an önce gerçekleri görmeye ve çözümü masada aramaya davet ediyoruz. Anlaşmazlıkların diyalog yoluyla ve hakkaniyet temelinde çözümü için biz her zaman varız. Bu konuda sağduyu hakim olana kadar Türkiye olarak sahada ve diplomasi alanında kendi planlarımızı uygulamaya devam edeceğiz. Nitekim Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz dün saat 20.00’de Antalya açıklarından demir alarak görev bölgesine doğru hareket etti. 10 saat süren seyirden sonra bu sabah saat 08.00 itibariyle çalışmalarına başladı. Ekonomide olduğu gibi enerjide de ülkemizin bağımsızlığı için mücadele etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 39
  • saydemir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi çerçeveden bakılırsa bakılsın Hakkaniyet ve adalet böyle,bunu itiraz olamaz,olursa direnmek ve savunmak hakkımızdır.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah reis ah, bunların amacı çözüm değil sorun, zaten sisi başkan degilki kukla, darbe ürünü alçak.
    Cevapla
  • Can Polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana Reis
    Cevapla
  • Super guc Turkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Ortayi esas karistiran bolgeden uzak olan hacli siyonist terorist katil kales s.siz kafir ulkeler abd ingiltere fransa rusya.. yoksa israilinden netenyahu sisi zayed salman micotakis cesaret edemezde bu uaktaki jafire guveniyir onkarda bolgeden uzakligina eger uzaktaki s.siz jafiri rahat koltugunda bizzat evinde rahatsiz edecek caydirici her tur kuresel super guc olursak uzaktaki silahi ve uzakligina guvenen kafir guven bunalimina girerek odlek kafir tirsacaktir her yonden her akandan nuklerinden uzayina kalles kafire karsi caydirici kuresel super guc olmaliyiz
    Cevapla
  • Muhtar 3 yıl önce Şikayet Et
    Sõz bitti artık Reis. Bunların anlayacağı dilden konuşalım. Bu kafirlere güvenme. Bunlar iki yüzlü. Mısır zaten kukla bir devlet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı