12 Ağustos 2020 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Hüseyin BİÇE

 

KORONADA SON DURUM

Bakan Koca 5 ili isim vererek uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Türkiye’nin güncel korona virüs tablosunu kamuoyu ile paylaştı. Tabloya göre, son 24 saatte 15 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı ise 5 bin 873’e yükseldi. Bugün toplam 61 bin 716 test yapılırken, bin 185 yeni vaka tanısı konuldu. Toplam vaka sayısı 243 bin 180 oldu.Bakan Koca, 11 Ağustos koronavirüs tablosuna ilişkin yaptığı açıklamada, ''Son 3 gündür HASTANEYE YATIŞLARDA %32 AZALMA var. Fakat sürecin en önemli göstergelerinden biri olan AĞIR HASTA SAYISINDA ARTIŞ devam ediyor. Son 3 gün içinde en yüksek sayıda hasta görülen ilk 5 ilimiz: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa.'' ifadelerini kullandı.

 

ERDOĞAN DUYAR DUYMAZ TALİMAT VERDİ

Doğu Akdeniz'de patlak veren krizin sebebi ortaya çıktı!

Türkiye, Doğu Akdeniz için Almanya'nın arabuluculuğuyla yürütülen görüşmeleri, Yunanistan-Mısır anlaşması üzerine durdurdu. Daha sonra Oruç Reis için NAVTEX ilan edildi ve gerilim tekrar yükseldi. Türkiye, NATO, AB ve Alman makamlarla diplomatik temaslarını sürdürürken, Yunanistan'ın tavrı da eleştirildi. Almanya Başbakanı Merkel'in ise önceki gün Erdoğan ile telefonda görüşme talebinde bulunduğu, bugün veya yarın ikili arasında bir görüşme gerçekleşebileceği kaydedildi.

 

DESTEK VERDİLER

CHP'den Oruç Reis açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Türkiye'nin kendi kıta sahanlığında her türlü tasarruf yetkisi vardır, uluslararası hukuktan kaynaklanan ve bundan hiçbir şekilde geri adım atamaz. Atmamalıdır zaten. Dolayısıyla Oruç Reis'in oraya gitmesi doğrudur. Ama bu meselelerin daha hızlı çözebilmesi isteniyorsa Mısır'la süratle aramızı düzeltmemiz lazımdır" ifadelerini kullandı

 

AŞİRETLER KARARLI

ABD ve PKK'ya 1 ay mühlet verdik

Deyrizor’da aşiretlerin terör örgütü PKK/PYD’ye isyanı büyüyor. İki lideri suikasta kurban giden Al Akidet aşiretinin başkanı İbrahim El Hevil'in önderliğinde toplanan çeşitli aşiretlerden 5 bin kişi, PKK’nın bölgeden çıkarılmasını ve ABD ile örgüt arasındaki petrol anlaşmasının iptalini istedi. Aşiretler taleplerinin yerine getirilmesi için 1 ay süre verdi.

 

RUSYA AŞIYI BULDU

ilk sırada Türkiye var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyada ilk Kovid-19 aşısının tescil edildiğini açıkladı. Putin, aşının kızında denendiğini de duyurdu. Rusya'nın açıklamasının ardından Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, aşının Türkiye'de kullanılabilmesi için DSÖ'den onay gerektiğini belirtti. Rusya ile aramızdaki karşılıklı aşı protokolü nedeniyle, onay çıktığında aşının ilk ulaşacağı ülkelerden biri de Türkiye olacak.

 

TRUMP'TAN İLGİNÇ ÇIKIŞ

ABD halkı Çince öğrenmek zorunda kalır

ABD Başkanı Donald trump, katıldığı bir radyo programında, Demokrat rakibi Biden'ın Çin konusundaki tutumunu eleştirerek, "Seçimleri ben kazanamazsam, Çin ABD'nin sahibi olacak. Sonra da ABD'liler Çince konuşmayı öğrenmek zorunda kalacak." ifadesini kullandı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ortaya çıkmadan önce kendisinin Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yakın ilişkisi olduğunu belirten Donald Trump, "Bizim ilişkimiz artık çok iyi değil, çünkü Kovid-19 konusunda gerekeni yapmadılar." dedi.

 

ALTIN İÇİN ÖNEMLİ TAHMİN

Putin'in açıklaması sonrası piyasalar coştu!

Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyri hakkında açıklamalarda bulunan Stratejist Cüneyt Paksoy, "Aşı geldi altındaki volatilite düştü. Aşı kalıcı olacaksa virüs ile ilgili fiyatlamada normalleşmeye başlayacaktır. An itibarıyla 1980'lere 1960'lara geldi. Ben bir önceki tepe olan 1921'lere doğru bir hareket bekliyorum. Eğer aşı DSÖ tarafından onaylanırsa altında geri çekilme biraz daha devam edebilir." dedi.

OĞULCAN ÇAĞLAYAN GALATASARAY'DA

Galatasaray, Oğulcan Çağlayan ile 4 yıllık sözleşme imzaladı

Galatasaray, Çaykur Rizespor'la sözleşmesi sona eren hücum oyuncusu Oğulcan Çağlayan'ı kadrosuna kattı. Galatasaray, 4 yıllık anlaşmaya vardığı Oğulcan Çağlayan'a, toplam 18 milyon TL garanti ücret ödeyecek.

 

TRABZONSPOR KAP'A BİLDİRDİ

Trabzonspor, Fluminense'nin sol beki Marlon Rodrigues’i KAP’a bildirdi.

Trabzonspor, Brezilya'nın Fluminense takımında forma giyen sol bek Marlon Rodrigues Xavier’in kiralanması konusunda görüşmelere başlandığını KAP’a bildirdi.

 

Yorumlar 26 Yorum Var
  • Ayşe 12.08.2020 22:24
    Asla samimi değiller.İçerideki düşmanla bir olan zihniyet ,acaba Türkiye bir çatışmaya girer de ,zor durumda kalır da bize bir fırsat doğar mı .Onun hayalindeler.Vatanını sırlarını düşmana satan bir zihniyet neler yapmaz ki.Bunlar akla hayale gelmeyecek şeyleri yaparlar:Kalkışmadaki amaçları vatanı peşkeş çekmek değil miydi.Alla'ın Türkiyeye bir lütfu olan Sn Erdoğan gibi bir insanı gözlerini kırpmadan harcayacaklardı.Ne düşünüyorlarsa Allah başlarına versin
  • Tarık 12.08.2020 21:48
    Valla şaşırdım, hangi dağda kurt öldü? Bunların Türkiye lehine konuşmaları alışılmış birşey değil, hidayete mi erdiler diyeceğim ama neyse fazla iyimserim herhalde
  • Samii 12.08.2020 21:26
    Chp nin nereye sürüklendiğini buradan anlıyoruz. Bir siyasi partinin ülkemiz çıkarına konuşması bizi hayret içinde bırakıyor. Çok yazık.
  • Kırk4 12.08.2020 20:23
    Hayret!
  • SAİD 12.08.2020 19:31
    Bu CHP ne zaman Halktan yana olacak? Mısır Türkiye ile arasını düzeltsin diyeceğine Türkiye Mısır ile arasını düzeltsin diyor. Dışardan bakan Mısır sözcüsü sanır CHP Sözcüsünü. Yazık BU Türkiyeli olmayanlara OY verenlere :( Azıcık milliyetçi olun be Mısır kim ki onlardan icazet alacağız ? Bu CHP'ye kalsa eset ve maliki'nin karşısında ESAS Duruşta durmasını isteyecek Türkiyenin. CHP tamamen bitmiş miadını doldurmuştur. Bu dakikadan sonra Türkiye adına bunlardan iyi iş bekleyenler başkalarının KÖPEĞİ Olmaya kendilerini HAZIRLASINLAR.
Daha fazla yorum görüntüle