Koronavirüste bomba gelişme duyuruldu! Bilim Kurulu kritik kararı alacak

Koronavirüs Bilim Kurulu, artan vaka sayılarının ardından toplumdaki farkındalığı arttırmak için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Kampanyalarla hastalığın seyrinin şiddeti ve bıraktığı etkiler, virüs tedavisi gören kişiler tarafından anlatılacak. Maske kullanımını keyifli hale getirmek için değişik renk ve biçimlerde maskeler üretilmesi sağlanacak.

Koronavirüste bomba gelişme duyuruldu! Bilim Kurulu kritik kararı alacak
Koronavirüste bomba gelişme duyuruldu! Bilim Kurulu kritik kararı alacak
GİRİŞ 15.08.2020 06:14 GÜNCELLEME 15.08.2020 19:40
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Koronavirüste artan vaka sayısını azaltmaya yönelik tedbirleri gözden geçiren Bilim Kurulu, salgına karşı toplumdaki farkındalığı tazeleyecek formülleri görüştü. Geçtiğimiz gün bir araya gelen Bilim Kurulu'nun gündeminde "okulların açılıp açılmayacağı" başlığının yanı sıra artan vaka sayılarına karşı atılacak adımlar da yer aldı. Toplantıda, Bilim Kurulu'nda alınacak tedbirlerin yanı sıra vatandaşların bu kurallara uyması için toplumun motivasyonun artıracak adımların da değerlendirildiği öğrenildi.

 

BIKKINLIĞA KARŞI TEDBİRLER

 

Salgının başlarında yapılan çalışmalarla artan farkındalığın ve kazandırılan alışkanlıkların, toplumdaki yorgunluk ve bıkkınlık nedeni ile azalmaya başladığı tespitinin yapıldığı toplantıda buna karşı alınması gereken tedbirlerin değerlendirildiği ifade edildi. Bu kapsamda yeni bir farkındalık kampanyasının hazırlanması gündeme geldi. Buna göre, koronavirüsün ne kadar kolay bulaşabildiği örnekler eşliğinde anlatılacak. Hangi davranışların virüsün bulaşmasına ortam hazırladığı da görselleri ile aktarılacak. Bu konuda hazırlanacak videolar ile görseller geleneksel medyanın dışında sosyal medyada da paylaşılacak.

"ATLATMASI ZOR" MESAJI

Hastalık seyrinin ne kadar şiddetli seyrettiği de yine vatandaşlara gösterilecek. Hastalığın zannedildiği gibi çok basit atlatılmadığı, zorlu tedaviler uygulandığı, hastaların ölüm ile kalım arasında büyük mücadeleler vermek zorunda kaldığı vurgulanacak. Virüsün atlatılmasına rağmen vücutta bıraktığı etkiler de yine bu farkındalık kampanyasında dikkat çekilecek. Bu kapsamında hastalığı yaşayanların deneyimlerini anlattığı kampanyalar düzenlenecek.

ÇOCUKLAR İÇİN YENİ FORMÜLLER

Kovid-19'da mesafe ve hijyenin dışında üçüncü ana kural olan maske kullanımı da yeni uygulamalarla teşvik edilecek. Maske üreticileri değişik renk ve biçimlerde maskeler üreterek, maske kullanımını daha keyifli bir hale getirebilmesi öngörülüyor. Çocuklar için de keyifli bir melodiyi mırıldanarak ellerini yıkayabilmeleri için yeni formüller geliştirilmesi bekleniyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 51
  • Dilek 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence dahada ileri gidip viruslu insanlarin cektigi acıları videolamalılar belki ozaman maske takip mesafeli olurlar
    Cevapla
  • Bağcılar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkeye gelen Suriyeli ler çok geziyorlar heryerdeler ama kurallara uymuyorlar. Maskesizler dikkatsizler benim görüşüm neden bu kadar rahatlar ? Bilemiyorum ?
    Cevapla
  • AKIL 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske degil mesafe ve beden temizligi önemlidir D.S.Ö bile hasta olmayan maske takmasın riskli ve saglıksızdır dedi hala maske maske diyenler varya yeter bırakın bu sürü psklojısini artık.!!
    Cevapla
  • Edali eda 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben basak burcuyum deli temizlik hastasiyim bu hastalik temiz titiz insanlari daha cok buluyo
    Cevapla
  • Şükran 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesafeyi korumak o kadar kolay değil.Ama maskeyi bir şekilde herkes taktığınfa işe yarar.
    Cevapla
  • Seda 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske yakin mesafede konusurken belki etkili olabilir ama acik havada hasta degilken saglikli kisileri daha cok hasta ediyor. Resmen tum gun takanlar icin mikrop yuvasi.
    Cevapla
  • Nur Emiroglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık neredeyse bütün dünya takmaya başladı.
    Cevapla
  • ...gaziantep... 3 yıl önce Şikayet Et
    O korku 4 ay önce idi şimdi herkes alıştı ama kış gelmeden bir çözüm bulunması gerekir
    Cevapla
  • Sena 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulların açılabilmesi için kısıtlamalar geri gelmeli. Hastalığı anlatılan videolar çok dikkatli çekilmeli ki çocuklarımızın psikolojilerini etkileme eli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim