15 Ağustos 2020 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

 

ORUÇ REİS KARARI
Yunan provokasyonu sonrası Oruç Reis’e 8 gemi veF-16’lar eşlik edecek

Sismik araştırmaya Kıbrıs adasının batısından başlayan Oruç Reis, Yunanistan ile Mısır'ın korsan anlaşma imzaladığı bölgenin sınırı olan 28 derece doğu boylamına ulaştı. Yunan fırkateyninin tacizi sonrası ise, Oruç Reis'e refakat eden savaş gemisi sayısı 8'e çıkartıldı. Hava Kuvvetleri de Dalaman'a konuşlandırılan Hançer, Panter ve Yarasa filoya ait F-16 uçakları ile artık Oruç Reis'e havadan yakın koruma sağlayacak.

 

AB’DEN RET
Yunanistan aradığını Avrupa Birliği’nden de bulamadı

Türkiye'ye karşı acil koduyla toplantı talep eden Yunanistan ve Güney Kıbrıs, Avrupa Birliği’nden de beklediği yardıma ulaşamadı. AB Dış İlişkiler Konseyi, Türkiye'ye yaptırım ve uyarı kararı almazken gerilimi düşürme çağrısı yaptı. Alman hükümeti ise Fransa’nın Yunanistan ile ortak tatbikat yaparak gerilimi artırmasının not edildiğini belirtti.


SİHA DAMGASI
Dört gün içinde üç terör aracı seyir halinde imha edildi

Irak'ın kuzeyinde terörle mücadeleye SİHA'lar damga vurdu. İstihbarat destekli operasyonlar sonucu terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey komuta kademesine ağır darbe vurulurken, örgüt karadan hareket edemez duruma geldi. Son dört gün içinde örgütün bölgede seyir halindeki üç aracı vuruldu. Bu çerçevede 11 Ağustos’ta SİHA'larla gerçekleştirilen operasyonda "kırmızı kategoriden" bir isim daha etkisizleştirildi.

 

AĞIR HASTA SAYISI ARTTI
Son 24 saatte 1226 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 22 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı tarafından 14 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 1226 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 22 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 246 bin 861, can kaybı 5 bin 934 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, en yüksek test sayısına ulaşıldığını belirterek, ağır hasta sayısının yükseldiğini açıkladı.

 

MAHALLE DENETİM EKİPLERİ GELİYOR
81 ile gönderilen yeni genelde ile koronavirüs tedbirleri artırıldı

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine 'İzolasyon Tedbirleri' konulu genelge gönderdi. Genelge ile Covid19 tanılı ya da temaslı ve evde izolasyona alınan kişilerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen izolasyon koşullarına uymaları sağlamak için her türlü tedbir alınacak. Buna göre virüs taşıyan ve temaslı olan kişilerin izolasyonu kırıp sosyal hayata karışmaması için mahalle denetim ekiplerinin görev alacağı duyuruldu.


İNCE ÖNLEMİ
CHP, Muharrem İnce’yi etkisi hale getirmek için ‘ilgisiz’ davranacak

Muharrem İnce'nin "Bin Günde Memleket" hareketi, CHP'de bir "Küskünler Hareketi" olarak değerlendirilirken, İnce'nin kendisini CHP'den ihraç ettirerek mağdur rolünü oynamaya çalıştığı iddia edildi. İnce'nin bu çıkışıyla CHP ve İYİ Parti üzerinde baskı kurarak kendisini Cumhurbaşkanı adayı yaptırmayı amaçladığı ileri sürülürken CHP de İnce'ye karşı "ilgisizlik" politikasını devreye soktu.

 

TUTUKLANDI
Alibeyköy’de yaptığı trafik magandalığıyla gündeme oturan Emre E. tutuklandı

Alibeyköy’de gerçekleşen trafik şiddetinde Sena Koçak isimli vatandaşa hakaretler eden ve Koçak’ın aracı üzerine çıkıp otomobile zarar veren Emre E. yakalandı. Türkiye’nin gündemine oturan olayda, durumu sakinleştirmeye çalışanlara da saldıran Emre E. ‘kasten basit yaralama’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


UFO GÖREV GÜCÜ
Pentagon, yeni düşmanını buldu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Amerikan üslerinin üzerinde UFO’ların görüldüğü iddialarının ardından bu tür hadiselerin araştırılması için yeni bir görev gücü oluşturuyor. Pentagon’un 2004 ve 2015’te ABD Donanması’na ait uçakların pilotları tarafından çekilmiş UFO görüntülerini nisan ayında paylaşması tartışmaları beraberinde getirmişti. CNN televizyonunun iki Pentagon yetkilisine dayandırdığı habere göre, Pentagon’un tanımlanamayan hava olaylarını araştırmak üzere yeni bir görev gücü kurduğu belirtilirken, birimin birkaç gün içinde resmi olarak ilan edileceğini duyurdu. 


AŞIYA İLK SİPARİŞ
Vietnam, Rusya’nın Kovid 19 aşısı için sipariş verdi

Rusya'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı için ilk talip ortaya çıktı. Uluslararası ajanslar, Vietnam'ın aşı için sipariş veren ilk ülke olduğunu duyurdu. ABD ise aşıyı almayacağını net bir şekilde duyurdu. 


SAVAŞ BÜYÜYOR
ABD, Tayvan’a 90 F-16 sattı, Çin ile gerginlik arttı
 
ABD ile Çin arasında birçok alanda gerginlik sürerken, Tayvan-ABD yakınlaşmasında yeni bir adım daha atıldı. Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, Lockheed Martin ile Tayvan’ın 90 adet F-16 uçağı için anlaşmaya vardığı duyuruldu.

 

TARİHİ SKOR
Bayern Münih, Barcelona’yı 8-2 mağlupederek Şampiyonla Ligi yarı finaline yükseldi

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Bayern Münih, Barcelona'yı 8-2 yenerek tarihi bir skor aldı ve yarı finale yükseldi. Alman ekibinin baştan sonra üstün oynadığı tarihi mücadelede Barcelona’nın Şampiyonlar Ligi’nde, Messi’nin ise kariyerinde aldığı en ağır mağlubiyet oldu.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • osmanoğlu2023 16.08.2020 17:13
    dıș etkenlerle beraber hasta sayımızda artmakta olduğunu görerek bulaștırıcı unsurlarında aynı kișilerden kaynaklanabileceği șüpheli...
  • Misafir 16.08.2020 00:24
    Bu görev gücünün başına bizde bu uzaylı şarkıcı var herhalde onu getirirsiniz oda uzaylı
  • Misafir 16.08.2020 00:21
    UFO dedikleri kendi yaptıkları casusluk amacı ile kullandıkları insansız hava aracı
  • vatan sevdalısı 15.08.2020 20:53
    Bizim atakları görmüştür abd donanması. ulan abd işin gücün hala dünyasında uzaylı aramak.
  • Fatih 15.08.2020 20:41
    Bu yunan ve israille ne zaman savaşırız. InşAllah ölmeden savaş olur.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek