Başkan Erdoğan'dan Yunanistan ve Fransa'ya çok sert uyarı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Rize İl Teşkilatı ile Yemek programında gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi. Başkan Erdoğan, Doğu Akdeniz'de provokasyon peşinde olan Fransa ve Yunanistan'ı sert bir dille uyardı.

GİRİŞ 15.08.2020 19:38 GÜNCELLEME 15.08.2020 19:38
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de AK Parti Rize İl Teşkilatı toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili açıklama yapan Erdoğan, yaptırım ve tehdit dili karşısında geri adım atmayacaklarını ifade ederek, "Bugüne kadar yumuşatıcı olduk. Ancak Yunanistan yaklaşımımıza aynı şekilde cevap vermiyor. Bu tarzı devam ettirlerse biz gereğini yaparız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

 

Yarın Ayderi gezip göreceğiz, ne durumda olduğunu yerinde denetleyeceğiz. Ayder ciddi bir çekim alanı olacak, yolları ve alt yapısı büyük ölçüde bitmiş vaziyette.

Rize Havalimanı'nı 2022'ye yetiştireceğiz, bunlar Rize'ye Artvin'e geliş gidişleri çok rahatlatacak. Rize'nin de kalkınması için mücadelemize devam edeceğiz. Hep dedik ya; durmak yok, yola devam.



Bizim önümüzü kesmeye çalışanlarla uğraşacak vaktimiz yok. Hizmet aşkımızı örselemeye çalışanlara prim vermeyeceğiz. İlk günkü aşkla ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Biz milletin emanetini sırtımızda taşıyoruz.

'YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR...'

Yolumuza çıkartılan engellere takılıp kalmayacağız, yapacak çok işimz var. Biz milletin emanetini sırtında taşıyan bir davayız, milli iradenin üzerinde bir güç tanımadık, tanımıyoruz.

'ASLA BAHANELERE SARILMADIK'

Milli iradeninin üzerinde bir güç tanımadık, tanımıyoruz. Biz bu ülkeye, bu ülkenin insanına sevdalıyız. Bize inanan insanımızı yarı yolda bırakmadık. Asla bahanelere sarılmadık. Türkiye için kurduğumuz hayallerle kimsenin aramıza girmesine müsade etmedik.

Mazlumların hakkını savundukça her alanda önümüz açıldı. 100 milyonlarca kardeşimizin dularıyla ülkemiz güçlendi.

Mücadelemizi demokrasi ve hukuk içinde yürüterek bugünlere kadar geldik. Artık geleceğimize daha büyük umutla bakıyoruz. Kararlarımızı daha emin atıyoruz. Kendi araçlarımızı üretiyoruz ve bunları kardeş ülkelere ihraç ediyoruz.



'TÜRKİYE'NİN GÜCÜ ARTIK KABUL EDİLMEKTEDİR'

Türkiye'nin gerek sahadaki gerekse masadaki gücü artık rakiplerimiz tarafından bile kabullenilmektedir.

IMF kapılarında bekletilen bir Türkiye vardı. Borcumuz 23,5 milyar dolardı. Mayıs 2013'te biz bu borcu sıfırladık. Cumhur ile Cumhuriyet bizim dönemizde kucaklaşmıştır. Bizim IMF ile işimiz yok. Onlar bizden borç talebinde bulundular.

'BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Döviz kurundan, faizden, terörden, ülkemizin tökezlemesinden medet uman CHP zihniyetindeki muhterislere boyun eğmeyeceğiz.

Türkiye'nin gerek sahadaki gerekse masadaki gücü artık rakiplerimiz tarafından bile kabullenilmektedir. Bugüne ne bölgemizde ne de Akdeniz, Ege ve Karadeniz'de ülkemizin yer almadığı bir denklemin başarı şansı yoktur.



YUNANİSTAN  VE FRANSA'YA ÇOK SERT UYARI

Türkiye'nin gücünü kabullenemeyenler, büyümesini hazmedemeyenler ülkemizi farklı cephelerde hedef alıyorlar. Doğu Akdeniz'de tırmandırılan bu gerilim en basit örneklerinden biridir.

İki gün önce Merkel ile bir görüşmem oldu. Türkiye'ye yapılan saldırılar karşısında hep yumuşatıcı olduk. Ancak Yunanistan bizim yaklaşımımıza aynı şekilde cevap vermiyor. Aynı şekilde devam ederlerse gereğini yaparız.Kıta sahanlığımızda haydutluğa asla boyun eğmeyeceğiz, yaptırım ve tehdit dili karşısında geri adım atmayacağız.

'SEVR'İ NASIL YIRTIP ATTIYSAK...'

Oruç Reis 23 Ağustos'a kadar faaliyetlerine devam edecek. En küçük tacizde bulunulması halinde gereken cevabı vermekten asla çekinmeyeceğiz.Bir asır önce vatanımızı parçalamayı hedefleyen Sevr'i nasıl yırtıp atmışsak bugün de 'Mavi Vatan'ı aynı kararlılıkla koruyacağız.

Yunanistan birilerinin kışkırtmasıyla değil aklı selim ile hareket etmeli.

YORUMLAR 61
  • Zeki 25 3 yıl önce Şikayet Et
    yapariz reis ama yinede temkinli olalim.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk milleti arkanda büyük komutan..son Osmanlı
    Cevapla
  • Turkuyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin allahina kurban olayim reisim bizi yuruyun de biz avrupadan dünyanin dörtbiryanindan ölmeye ülkemiz icin haziriz
    Cevapla
  • burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    yapın artık yapın!!! bıktık zayıflık göstermenizden
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Yürü reis sonuna kadar arkandayiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"