Yargıtay'dan 'Üç Harfli' karar

Yargıtay 15. Ceza Dairesi, alacaklarını tahsil edemediğini söyleyen kişinin parasını, "Cinlerim var, onlar vasıtasıyla çözüm bulurum" diyerek dolandıran sanık hakkında verilen beraat kararını bozdu

Yargıtay'dan 'Üç Harfli' karar
Yargıtay'dan 'Üç Harfli' karar
GİRİŞ 17.08.2020 12:33 GÜNCELLEME 17.08.2020 12:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tokat'ta yaşayan bir kişi, cinleri olduğunu iddia eden sanıkla iletişime geçip, borç verdiklerinden alacaklarını tahsil edemediğini anlattı. "Cinlerim var, onlar vasıtasıyla çözüm bulurum" diyerek olayı çözeceğini söyleyen falcının 2 bin lira istenmesi üzerine 700 lira veren kişi, alacaklarının tahsil edileceği vaadi boşa çıkınca şikayetçi oldu. Açılan davada Tokat 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın beraatine hükmetti.

YARGITAY, VERİLEN KARARI BOZDU

AA'da yer alan habere göre temyiz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 15. Ceza Dairesi ise yerel mahkemenin kararını bozdu. Sanığın, mağduru dini duygularını kullanarak hileli hareketlerle dolandırdığı sonucuna ulaşan Daire, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 158/1-a maddesi gereğince "dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçundan sanığın mahkumiyeti yerine beraatine hükmedilmesini bozma nedeni saydı.

3 YILDAN 10 YILA KADAR HAPİS VERİLİYOR

TCK'nin 158/1-a maddesi kapsamında "dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçunu işleyenlere 3 yıldan 10 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası veriliyor.

YORUMLAR 4
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yargıtay'ca bozulan her davada yerel mahkemelere güvenim azalıyor!
    Cevapla
  • min 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim hakimler kanunları uygulamaktan aciz. Kanuna göre işlem yapmazsan dinen de hukuken de suçlusun ey hakim. Beraat kararı veren hakimin görevden alınması gerekir.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Çini olmayanda Çin'in var diyor millet ne yapsın bu cincilik ( havas ) devlet kontrolünde olması gerekir belli merkezler olup orda çalışması lazım doğru yalnis belli degil kim hocam kim sahtekar vatandaş bilemiyor en güzeli hastenelerde bu adamlara da yer açılıp devlet kontrolünde çalışmaları Çin'e bağlı çok hastalık var bilen bilir dedikkerimi
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    tabi bu ülke de bu şartlarda büyüler dolsun o hastanelere de dimi.bunların Alim olduğuna hangi Alimler karar verecek.olmaz kardeşim olmaz,yüzlerce sahtekar dolu,sen Şeriatta böyle bir olay gördün mü nereden çıkardın bu teklifi ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı