Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde denizde akıntıya kapılan kişi, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
Alınan bilgiye göre, Kırmacı Mahallesi'nde serinlemek için kayalık alandan denize giren Ersen Gündüz (43), bir süre sonra akıntıya kapıldı.
Durumu fark eden vatandaşlar tarafından can yeleği atılan Gündüz, yaklaşık 1 saat suda kaldı. Bölgeye gelen Sahil Güvenlik ekiplerince bota alınarak kurtarılan Gündüz, sağlık ekiplerince Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kurtarma anı bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Arif Akca 18.08.2020 10:40
    Bu halde denizemi girilir arkadas? Sonra rahmetli oldu.
  • kütüphane 18.08.2020 08:50
    Mesela Ereğli ile İnebolu arasında bir hat vardır. Bu hat, Asor Dinamik Yüksek Basıncının etkisinde kaldığından yaz kış genelde şiddetli dalgalara maruz kalır. Bu yüzden Karadenizde gemi batan riskli kıyı şeridi olarak bilinir ki buradaki dalgaların fırtına anında çekilen boyları 10 metreye kadar ulaşabilmekte çarptığında ise otuz metrelik yüksekliğe kadar etki alanı oluşturabilmektedir. Bu yüzden fırtınalı zamanlarda Ereğli limanının dalga kıranlarının köpük yığını halinde gözükmediği olur çünkü dalgalar üstünden aşar. Yani her iki denizde de yüzmüş biri olarak Sarayburnu, marmara denizi sonuçta akıntısı güzel lunapark hissi uyandırıyor.
  • Kebır 18.08.2020 06:50
    Mesela ıstanbulun bır sarayburnu vardır emınonu tarafından denıze gırersın hıc bır caba harcamadan akıntı senı bır sure sonra kumkapıya dogru kıyıya atar.
  • Vatandaş 17.08.2020 20:39
    Kardeşim yüzme biliyor olabilirsin ama akıntı olan dalgalı yerde neden denize girersin? Millet sizin cahilliğinizle mi uğraşacak