Tuma Çelik’in dokunulmazlığı kaldırılıyor

Meclis Hazırlık Komisyonu, HDP eski milletvekili Tuma Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy birliğiyle tavsiye kararı aldı.

Tuma Çelik’in dokunulmazlığı kaldırılıyor
Tuma Çelik’in dokunulmazlığı kaldırılıyor
GİRİŞ 24.08.2020 16:23 GÜNCELLEME 24.08.2020 16:23
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

TBMM Adalet ve Anayasa Karma Komisonu üyelerinden oluşan 1'inci Hazırlık Komisyonu, seçim çalışmaları sırasında D.K. adlı kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılarak fezleke hazırlanan ve HDP'den ihraç edilen bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in dosyasını görüşmek için toplandı. 27 Temmuz'da yapılan toplantıda mağdur D.K. dinlenmiş ve Tuma Çelik'ten savunması istenmişti. Çelik, iki avukatının da imzası bulunan 8 sayfalık yazılı savunmasını önceki hafta Meclis'e göndermişti. Komisyon, geçen hafta yaptığı toplantıda, dokunulmazlığının kaldırılması istenen Tuma Çelik'in savunmasını görüşmüştü.

 

 

KOMİSYON, TAVSİYE KARARINI AÇIKLADI

Komisyon, görev süresinin dolduğu bugünkü toplantısında kararını verdi. Komisyon, Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde tavsiye kararı oluşturdu. Komisyon Başkanı AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, toplantı sonrası yaptığı açıklamada Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin tavsiye kararını oy birliğiyle verdiklerini söyledi. Başkan Özkaya, komisyonun 2 Eylül'e kadar raporuna hazırlayıp Adalet ve Anayasa Karma Komisyonuna sunacağını kaydederek, "Eğer komisyon üyesi arkadaşlarımızdan farklı düşüncesi olan varsa ilave gerekçelerini yazacaklar ve karma komisyona bu haliyle havale edeceğiz. Karma komisyonda tekrar bu süreç tekrarlanıp tamamlanacak. Karma komisyonun kararına göre dokunulmazlığın kalkması veya kalkmaması konusunda Meclis iradesi belirlenmiş olacak. Rapor genel kurula sunulacak. TBMM Genel Kurulu 1 Ekim'de açılacak" dedi.

 

 

'YASAMA TÖHMET ALTINDA BIRAKILAMAZDI'

Özkaya, yargı faaliyeti yürütmediklerinin altını çizerek, "Suçlamaları sabit görmekle ilgili bir husus söyleyemeyiz; çünkü yargı faaliyeti değiliz. Ancak yasama organında vekillere verilen dokunulmazlık, yasama faaliyetini hiçbir tereddüte, endişeye, korkuya gerek olmaksızın faaliyet yürütmüş olmak için verilmiş bir yasama dokunulmazlığıdır. Yasamanın saygınlığı açısından yasama böyle bir büyük bir suç ile töhmet altında bırakılamazdı. Yasamının töhmet altında kalmaması için hem müştekiyi hem savunmayı dinledik ve burada suçun ve iddianın ciddi olduğu bu ciddi iddiayla da yasama organının bir üyesinin töhmet altında kalmaması açısından konunun yargı tarafından yütürülmesini doğru gördük ve komisyon üyeleri oy birliğiyle bu kararı verdi" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 13
  • Yüksel 3 yıl önce Şikayet Et
    bunların suratlarında (hdp) meymenet yok kadını köle görenler işte bu zavallı zihniyet bunlara insan denmez. bunlar mahluk
    Cevapla
  • 03 afyonlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara meclis kapılarını acanlar utansın ne diyeyim......
    Cevapla
  • h topcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah u tealayı sevmeyeni ve de ondan korkmayanı görmek isteyen ,baksın.
    Cevapla
  • k¹e⁴l⁵e³ş 3 yıl önce Şikayet Et
    şunun suratina bir bak insanliktan bir eser varmı
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    DUT yemiş bülbüllerden ses seda yok. Bir Müslüman yapsaydı neler neler söylenmiş neler neler yazılmış , ne ajitasyonlar ne hakaretler edilmişti. Bu dünyada rezil olun. Kininizde ve suskunluğunuzda geberin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...