Riski azaltan otobüs yola çıktı!

Dünyada bir ilk gerçekleştirildi ve toplu taşımada yolcunun ateşini ölçen, maske uyarısı yapan, kliması virüsü öldüren otobüs geliştirildi. Söz konusu otobüs İzmir'de yola çıktı...

Riski azaltan otobüs yola çıktı!
Riski azaltan otobüs yola çıktı!
GİRİŞ 25.08.2020 06:34 GÜNCELLEME 25.08.2020 06:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Son 10 yılda 1,1 milyar TL'ye ulaşan AR-GE yatırımı yapan Otokar, dünyada bir ilk olan güvenli otobüsü geliştirdiğini duyurdu. Körüklü KENT otobüsü, toplu taşımada bulaşma riskini en aza indirecek sistemle donatıldı. İlk defa İzmir Büyükşehir Belediyesi filosuna katılan Koç Holding şirketi Otokar'ın otobüsü, dört sistemi bir arada barındırıyor. Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç "Güvenli Otobüs ile daha güvenli bir toplu ulaşım tecrübesi sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Şehir içi toplu taşımacılıkta kullanılmak üzere ilk kez Kent Körüklü üzerinde uyguladığımız 4 farklı sistem ile ulaşımdaki tedirginliği ve Covid-19 bulaş tehdidini en aza indirmeyi hedefliyoruz. Dünyada ilk kez bu dört sistemin birarada kullanıldığı bir otobüs şehir içi taşımacılıkta hizmete başladı.

ESKİ OTOBÜSE TAKILABİLİR

‘Güvenli Otobüs’, kendi kendini dezenfekte edebiliyor; fotokatalitik sistem ile güvenli bir seyahat imkânı sunuyor; binen yolcuların ateşini ölçüp, maske kontrolü yapabiliyor ve yeni nesil sürücü kabini ile sürücüyü bulaş riskine karşı daha fazla koruyor. Bugünden itibaren seri üretim araçlarımızda opsiyonel olarak sunulacak sistemler, talep edilmesi hâlinde kullanımda olan otobüslere de küçük düzenlemeler sonrasında entegre edilecek" açıklamasını yaptı.

YOLCULARIN ATEŞİNİ ÖLÇÜP HAVAYI TEMİZLEYEN ARAÇ

¥ Otobüsteki Otomatik Dezenfektasyon Sistemi ile araç tek tuşla kendi kendini dezenfekte ediyor. Araç kaptanları sefer bittiğinde tek tuşa basarak dezenfektan püskürtme sistemini devreye alıyor ve saniyelher içinde araçta varsa virüs ve bakteriler yok oluyor. İşlem sadece üç dakika sürüyor.
¥ Bu aracın kliması, virüs ve bakteri gibi organik molekülleri hidroksillerle parçalayarak zararsız su buharı ve karbonmonoksit hâline dönüştürüyor. Tungsten trioksitin ışık yardımıyla zararlı organikleri yok ediyor, onları klima suyu beraberinde atmaya imkan veriyor. Araç seyir hâlindeyken otobüs içindeki hava sürekli olarak dezenfekte ediliyor.
¥ Ön kapıdan binen yolcuların ateşi termal kamera ile ölçülüyor, yüksek ateş durumunda kırmızı ışık ve sesle uyarıda bulunuyor. Maskesiz yolcu için de yine ışıklı bildirim yapıyor.
¥ Sürücü kabini, teması engelliyor. Yüksek camlar virüs ve bakteri geçişini sınırlandırıyor. Sistemler AB standartlarına da uygun.

YORUMLAR 3
  • MyDay 3 yıl önce Şikayet Et
    Fabrika bacalarından çıkan zehirli dumanlar daha tehlikeli.Fabrika bacaları Kanalizasyona entegre edilmelerek zehirler suya emdirilmeli.
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    UV ışınlarının bazı etkileri var ama sana da aynı etkiler olabiliyor :) Camları açık seyir daha güvenli olabilir. Evet sıcak memleketlerde yaşamak zor ama maske dışındaki koruyuculuğu bu düzey kanıtlanmış olan ürünler sadece tahminler üzerinde. Zaten yüzeyde kısa süre etkin kalan bir virüs hali ile senden ,benden , bizden yayılan bir yapıya sahip. Havada diğer insanlara gitmeden önce yok edilmesi(yapısının bozulması veya tutulması) gerekli.
    Cevapla
  • Gurbet 77766 3 yıl önce Şikayet Et
    Palavra. Avrupa’da tüm klimaları durdular otobus böyle konforlu olacak helede İzmir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...