Bebeğiyle müstehcen fotoğrafını paylaşan kadın hakkında açıklama

Sosyal medya hesabında bebeği olduğu iddia edilen çocukla birlikte fotoğraf çektirip, müstehcen fotoğraflar ve mesajlar paylaşan Elif Sarı, hakkında soruşturma başlatıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Bebeğiyle müstehcen fotoğrafını paylaşan kadın hakkında açıklama
Bebeğiyle müstehcen fotoğrafını paylaşan kadın hakkında açıklama
GİRİŞ 25.08.2020 12:32 GÜNCELLEME 25.08.2020 17:25
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sosyal medyada Elif Sarı isimli kadının, bebeği olduğu iddia edilen çocukla birlikte fotoğraf çektirip, kendisinin müstehcen fotoğraflarını paylaşması tepkilere neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları Elif Sarının tutuklanması için İçişleri Bakanlığını etiketleyerek çağrı yaptı. Bir sosyal medya hesabından, "Çok özür dileyerek bu görüntüleri paylaşıyorum fakat bu bebeği biri kurtarsın. Gerçekten ebeveynlerimiz seçme şansımız yok fakat bu bebeğin hiç suçu yok" diye paylaşımda bulundu. 'elifsaritutuklansın' çağrısı binlerce kez paylaşıldı. Konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

 

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

Sosyal medyada uygunsuz görüntülerini yayınlayan ve çocuğunu buna alet eden şahıs hakkında aşağıdaki açıklamanın kamuoyu ile paylaşılması gereği duyulmuştur:

 

 

Söz konusu görüntülerin tespit edilmesi sonrası ivedi olarak Bakanlığımız tarafından gerekli takip başlatılmıştır.

Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’na ilgili görüntülerdeki kişinin tespiti ve gereğinin yapılmasına ilişkin resmi yazı gönderilmiştir.

Görüntülerde yer alan mağdur çocuğumuz için uygun sosyal hizmet modelinin belirlenmesine yönelik çalışmalar Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından sürdürülmekte olup, çocuğumuzun bu sağlıksız ortamda kalmaması için gerekli işlemler yapılacaktır.

Çocuğunu ihmal ve istismara sürükleyen şahıs hakkında kimlik tespitinin yapılması sonrasında Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından suç duyurusunda bulunulacaktır.

Çocuklarımızı ihmal ve istismara açık hale getirecek, toplumsal değerlerimizin yozlaştırılmasına yol açacak her durumun karşısında ve çocuklarımızın yanında olmaya, onların üstün yararını gözeterek çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

YORUMLAR 13
  • gerçek akıncı 2 ay önce Şikayet Et
    "Ey peygamberin hanımları! Sizden her kim çirkin bir günah işlerse ona azab iki kat katlanır. Bu Allah'a göre çok kolaydır.” (Ahzab, 33/30)
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadın Hakları Savunucuları Nerede .......... İstanbul sözleşmesi......
    Cevapla
  • başkent 71 3 yıl önce Şikayet Et
    Acilen o çocuğun bu kadından alınarak aile bakanlığının sevgi evlerinde daha şefkatli bir yuvada olması gerekir.
    Cevapla
  • Mdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi de kadın Türk falan değil, paylaşımları yapan sahte biri, anca onu yakalarlar
    Cevapla
  • garip kul 3 yıl önce Şikayet Et
    bu hâlde binlercesi sokaklarda dolaşıyor giydikleri kiyafetler anadan üryan gibi nesil gittikçe bozuluyor rabbim neslimizi muhafaza etsin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...