Örgütün 'öldü' dediği terörist, teslim oldu

İçişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK tarafından öldüğü duyurulan, 'Botan Cudi' kod adlı teröristin Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı.

Örgütün 'öldü' dediği terörist, teslim oldu
Örgütün 'öldü' dediği terörist, teslim oldu
GİRİŞ 27.08.2020 14:18 GÜNCELLEME 27.08.2020 14:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bakanlığın yazılı açıklamasında, Şırnak'ta gerçekleştirilen iç güvenlik operasyonları sonrası terör örgütü PKK tarafından örgüt güdümünde yayın yapılan internet sitelerinde, 'Botan Cudi' kod adlı terör örgütü mensubunun öldüğünün açıklandığı belirtildi. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütünün iddiasının aksine teröristin ölmediğinin tespit edildiği kaydedilerek, "Bunun üzerine jandarma ikna timleri tarafından çalışma başlatıldı ve aile ile irtibata geçildi. Aile bireylerinin de ikna çalışmalarına verdiği destek sayesinde terörist ikna edilerek 27 Ağustos 2020 günü Şırnak’ta güvenlik güçlerine teslim olması sağlandı" denildi.

Jandarmanın ikna çalışmaları sonucu teslim olan örgüt mensubunun, terör örgütüne, 2014 yılında yapılan propagandalardan etkilenerek katıldığı, kötü muamele görmesi, güvenlik kuvvetlerinin etkili operasyonları, örgüt içinde meydana gelen ölümlerin kendisini etkilemesi, örgütte bulunduğu sürede pişman olması ve ailesinin kendisi ile temas kurması sonucu kaçmaya karar verdiğini beyan ettiği belirtildi. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar sadece ikna yoluyla teslim olan terörist sayısının 140’a yükseldiği kaydedildi. 

 

 

YORUMLAR 5
  • maho 3 yıl önce Şikayet Et
    teslim olma haberinin örgüte verdiği hasarı on tane bombayla sağlayamazsınız.haberi lütfen küçümsemeyelim.
    Cevapla
  • bremen 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar sivil olarak örgüte gizmete devam eder hatta bilinçli teslim olıyor evi yurdu belliyken ben örgütten kaçtım diye dolanamaz
    Cevapla
  • 6 sene 3 yıl önce Şikayet Et
    6 sene orgütte kalmış biri masum falan olamaz. Annesine üzülürüm ama kusura bakmasın bizim de annelerimiz var. 6 sene eline hiç mi silah almadı, hiç mi eyleme katılmadı. Hadi katılmadı akıl da mı vermedi? yapmayın etmeyin 6 sene örgütte kalan biri masum olamaz. hadi yeni katılmış olsa bir şey demem de çok fazla çok
    Cevapla
  • hallo 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi güzel teslim olmuş. şimdi kafasına sıkabilirsiniz
    Cevapla
  • fenerbahçeli 3 yıl önce Şikayet Et
    niye beyinlerine bir kurşun sıkmazlar. hiç anlamıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor