Bilim Kurulu toplantısı başladı... Bakan Koca açıklama yapacak

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı başladı. Bakan Koca toplantının ardından açıklamalarda bulunacak. CNN TÜRK Ankara Muhabiri Duygu Ayaz Bayram, toplantıya ilişkin son bilgileri aktardı.

Bilim Kurulu toplantısı başladı... Bakan Koca açıklama yapacak
Bilim Kurulu toplantısı başladı... Bakan Koca açıklama yapacak
GİRİŞ 02.09.2020 17:18 GÜNCELLEME 02.09.2020 17:18

Toplantı geçtiğimiz dakikalarda başladı. İki hafta önce Bilim Kurulu toplanmıştı. İki haftalık süreçte yapılan çalışmalar bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sunuluyor.

Bugünkü toplantı oldukça önemli. Toplantının ana gündem maddesi vaka sayılarındaki artış. Bazı illerde vaka artışının çok yüksek olduğunu biliyoruz. Örneğin; Ankara gibi. Bu iller için il bazlı tedbirlerin alındığını biliyoruz. Bilim Kurulu'nda bu iller için istişareler yapılıyor. Vaka sayısının fazla olduğu illerdeki hastanelerin doluluk oranları da değerlendiriliyor.

En önemli maddelerden biri de okullar. Gözler okulların açılacağı 21 Eylül tarihinde. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okulların açılıp açılmamasıyla ilgili Bilim Kurulu'nu işaret etmişti. Bu toplantıda okullarla ilgili görüşler de değerlendirilecek.

Saat 19.00'u gösterdiğinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kameralar karşısına geçecek. Hem bugünün gündemini değerlendirecek, Bilim Kurulu'nda alınan tavsiye kararlarını açıklayacak hem de basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Alman Cumhurbaşkanı Ankara'da! Başkan Erdoğan resmi törenle karşıladı
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı