Evden ayrılan pozitif vakalar hakkında suç duyurusunda bulunulacak

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, corona virüs testi pozitif çıkan vatandaşların evden çıkmamaları konusunda uyarıda bulunarak, pozitif olduğunu bilmesine rağmen dışarı çıkanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

GİRİŞ 04.09.2020 14:00 GÜNCELLEME 04.09.2020 14:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, vatandaşların ve esnafların yoğun olduğu Yeni Çarşı, Perşembe Pazarı, El Hacı Mahmut ve Paşakapı Caddesi'nde denetim yaptı.

 

 

Vali Şimşek, denetimlerinde dezenfektan ve 14 kural afişleri bulunmayan esnafları uyararak, maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda bilgi verdi. Denetimler sonrası açıklamada bulunan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, testi pozitif çıkan vatandaşların kesinlikle evden çıkmamaları gerektiğine vurgu yaparak, “Bu aslında bir insan hakları ihlali olduğu gibi bir de insanlık suçudur. Pozitif olduğunu bile bile dışarı çıkıyorsa, koronavirüsü başkalarına da bulaştırıyorsa bunun hakkında gereğini yapacağız, savcılığa suç duyurusunda da bulunacağız. Kesinlikle testi pozitif çıkan vatandaşlar evde kalsınlar, çıkmasınlar’’ dedi.



NİĞDE’DE VAKALARDA ARTIŞ VAR

Vali Şimşek, ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de de vaka sayılarında ciddi bir artış olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Buna paralel olarak ölüm sayıları da arttı. Bu işin şakası yok. Belirlenen kurallara vatandaşlarımızın uyması gerekiyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, maske kullanımına mutlaka dikkat etsinler, hijyen ve sosyal mesafeye kesinlikle uysunlar istiyoruz. Esnaflarda çok fazla eksikli yok kurallara uyuyorlar. Maske kullanımında sorun yok vatandaşımız maskeyi kullanıyor. Bu kurallara uyduğumuz takdirde bu salgının önüne geçebileceğiz.”

YORUMLAR 9
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Para cezası pratik caydırıcı gerekli kolay çözümlü sonuç alıcı ödenmeyen her ay cezalı olarak ödeyecekkkkkk
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Savcılık nedir ya bütün hasta olanları neden hastanelere yurtlara almıyorsunuz anlamıyorum insana kafayı yedirtirsiniz bu kadarmı veraset yoksunluğu olur.Şu an bütün millet yönetimin hatalı davranması yüzünden hastalığı çekiyor hala neden hasta olanları zorunlu karantina altına almıyorlar nedeeeeen.
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    sorumsuz insanlar yüzünden hastalık arttı ve hastanelerde yer kalmadı da ondan
    Cevapla
  • anladığı dilden 3 yıl önce Şikayet Et
    nihayet birilerinin anladığı dilden konuşmaya başladınız !..
    Cevapla
  • karabatak 3 yıl önce Şikayet Et
    en az 5 bin tl para cezası verilecek bu parayı yatır nakit yoksa hapis, millet hapisten değil de para cezasından korkuyor çünkü ceza evlerinde yer olmadığı için pek çok suç işleyen kişileri serbest bırakıyorlar
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Hastanenin prefabrikini yapıyoruz da hapisanenin niye prefabrikini yapmıyoruz. Hem böylece dünyada bir ilk PANDEMİ DANGALAKLARI HAPİSANEMİZ OLUR. Belki utanırlar.
    Cevapla
  • Batmanli 3 yıl önce Şikayet Et
    geç kalınmış bir karar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...