7 Eylül 2020 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serdar GÜNEŞ

5 İLE UYARI
Son 24 saatte 96 bin 842 Kovid-19 testi yapıldı, 1578 kişiye hastalık tanısı konuldu
Sağlık Bakanlığı tarafından 6 Eylül koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 96 bin 842 Kovid-19 testi yapıldı, 1578 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 53 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, ağır hasta sayısı 1102 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hasta sayısının en çok Van, Karaman, Erzincan, Çankırı ve Kayseri’de arttığını belirtti.

 

GENÇ VAKADA ARTIŞ VAK
Vakaların yüzde 40’ı 20-40 yaş arasında

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir ayda koronavirüse yakalanan yüz kişiden 40,1'inin 20-40 yaş aralığındaki gençler olduğuna dikkati çekti.  Zatürre gelişen hastaların yüzde 11’inin de bu yaş grubundan olduğunu belirten Koca "Gençlerimiz kendilerini ve büyüklerimizi korumak için tedbirlere uyumda örnek olmalı" uyarısında bulundu.

 

KORKUTAN RAKAM
Covid-19 nedeniyle 15 yaş ve altında 12 çocuk hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, 24-30 Ağustos tarihlerini içeren haftalık Covid-19 raporunu yayımladı. Rapora göre, Covid-19 nedeniyle vefat eden 6326 kişinin yüzde 62’sini erkekler, yüzde 38’ini kadınlar oluşturdu. Ölümlerin yüzde 71’i 65 yaş ve üzeri kişilerde gerçekleşti. Covid-19 nedeniyle 15 yaş ve altında 12 çocuk hayatını kaybetti.

 

KONU DOĞU AKDENİZ
Erdoğan ve Sarrac Doğu Akdeniz’i konuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Libya Başbakanı Fayiz Es-Serrac’ı Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Görüşmede, Türkiye’nin Libya’daki meşru hükümet ile imzaladığı mutabakat muhtıraları çerçevesinde hayata geçirilen iş birliklerini güçlendirecek hususlar ile Türkiye’nin ve Libya’nın Doğu Akdeniz’deki haklarını koruyacak adımlar da değerlendirildi.


TÜRKİYE SÜPER GÜÇ
Yunan yetkililer gerçekleri görmeye başladı

Yunanistan'ın Türkiye karşı yürüttüğü tezlerine karşı çıkan Yunanlı isimler olası savaşın büyük felaketlere yol açacağı görüşünde hemfikir. Yunan siyaset bilimci Aleksis Heraklides, Yunanistan'ın Türkiye ile savaşması durumunda felaketi yaşayacağını söyledi. Yunan milletvekili Liana Kanelli ise Fransa’nın Yunanistan’ı kullandığı gerçeğini kabul etti. Kanelli, ''Kimse bizim için buraya gelmiyor. Kimse Yunan çıkarları için ölmüyor. Erdoğan, Türkiye’nin çıkarlarına sahip çıkan stratejik akıl. Türkiye bölgesel bir süper güç...'' ifadelerini kullandı.

 

RUSYA DEVREDE
Lavrov: Rum yönetimi ile Türkiye arasında arabulucu olmaya hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Doğu Akdeniz'deki durumun endişe verici olduğunu söyleyerek, bölge ülkelerini diyaloğa çağırdı. Kıbrıs'ta yayın yapan Phileleftheros gazetesine konuşan Lavrov, Moskova'nın Rum yönetimi ile Türkiye arasında arabulucu olmaya hazır olduğunu da söyledi.


FRANSA’YA TEPKİ
Eğitim alanındaki bu yanlıştan bir an önce dönün

PKK liderleri ve temsil ettikleri terör ideolojisinin Fransa’da okutulan lise son sınıf tarih-coğrafya ders kitabında işlenmesine Dışişleri'nden sert tepki geldi. Açıklamada Türkiye karşıtlığı ile tarihi gerçeklerin çarpıtıldığı ifade edilerek 'Eğitim alanındaki bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için konunun takipçisi olmayı sürdüreceğiz' denildi.

 


PKK’YA SERT TEPKİ
Dünyada kölelik sona erdi ama PKK’da hala kölelik devam ediyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Başkanı Mesud Barzani başkanlığındaki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) PKK’nın kendilerine yönelik son dönemdeki eleştirilerine sert tepki gösterdi. Partiden yapılan açıklamada “Dünyada kölelik sona erdi ama PKK’da hala kölelik devam ediyor” denildi. PKK’nın KDP’nin prestijini ve tarihini kirlettiğini vurgulayan açıklamada, “Hangi sebeple ortaya çıktınız ve şimdi ne ile uğraşıyorsunuz? Kürt halkının kazanımlarını yok etmeye çalışıyorsunuz” ifadeleri kullanıldı.

 

ÖLÜM BELGESİ BİTTİ
Meksika’da ölüm belgeleri bitti Hindistan’da 90 binden fazla yeni vaka açıklandı
 
Meksika’da toplam korona virüs vaka sayısı 629 bin 409’a, toplam can kaybı ise 67 bin 326’ya ulaştı. Yaşanan ölümler nedeniyle bazı şehirlerde ölüm belgeleri tükendi. Meksika Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Hugo Lopez-Gatell bu hafta 1,1 milyon yeni ölüm belgesinin basılmasına karar verildiğini duyurdu. Hindistan'da ise son 24 saatte 90 bin 802 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Toplam vaka sayısı 4 milyon 204 bin 613'e yükselerek Brezilya'yı geride bıraktı. Böylelikle Hindistan, dünyada salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük vaka sayısını bildiren ülke oldu. 


FIRSAT TEPTİK
Milliler Uluslar Ligi ikinci maçında Sırbistan ile 0-0 berabere kaldı

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup ikinci karşılaşmasında Sırbistan ile 0-0 berabere kaldı. İlk maçında Macaristan’a 1-0 mağlup olan milliler yaklaşık 40 dakika 10 kişi oynayan rakibi karşısında galibiyeti kaçırarak önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Grubun diğer mücadelesinde Rusya deplasmanda Macaristan’ı 3-2 mağlup etti.

DJOKOVİC’E ŞOK

Fırlattığı top hakeme vurunca diskalifiye edildi

ABD Açık tenis turnuvasında dünya sıralamasının ilk basamağındaki isim Sırp Novak Djokoviç diskalifiye şoku yaşadı. Pablo Carreno Busta ile yaptığı 4. tur maçında kaybettiği puan ile sette 6-5 geri düşen Djokoviç’in sinirlenip vurduğu top çizgi hakemlerinden birine isabet etti. Boğazına gelen top nedeniyle nefessiz kalan ve yere yığılan hakemin durumu iyi olduğu belirtilirken Sırp raket, bu kontrolsüz hareketi sonrası maçtan diskalifiye edildi ve elendi.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • Aytekin 07.09.2020 23:26
    Biz sizin tarinizide biliriz İngilizlerin krallık sözüne kanipta Osmanlıya hainlik yapıp sonrada İngilizlerin bizsize krallık değil ancak valilik veririz dediğini sonrada Ruslara siğindiğinizi ABD bin gazına gelip devlet kurmaya kalktiğinizi
  • vatandasriza 07.09.2020 23:08
    saddami harcadilar bu israiln itini orya yerlestirdiler kukla tarzani- abd petrole israil topraklara göz dikmis olan masum müslümanlara oluyor incirlik saddama ihanet etti saddam ise bize kibris harbinde destek olmustu vefasizlarin vicdani sizlasin
  • Bitlis li 07.09.2020 22:30
    Bak ite havlıyor Gine şeytan lik var kafanızda
  • Bitlis li 07.09.2020 22:29
    Bu yalancı köpek PKK inen aynı kaptan yiyor bu işte bir şeytan lik var
  • Aytekin 07.09.2020 21:43
    Baksen yuzsuze bı boyle bı şöyle bizsenide biliriz Irak'ta merkezî yönetim le iş yapılmalı bunu muhatap almamaliyiz
Daha fazla yorum görüntüle