CHP 'İdam' kararını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, idam cezası tartışmalarına ilişkin, "Biz CHP olarak, sosyal demokrat parti olarak idam cezasına karşıyız" dedi.

CHP 'İdam' kararını açıkladı
CHP 'İdam' kararını açıkladı
GİRİŞ 07.09.2020 20:10 GÜNCELLEME 07.09.2020 22:11
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. MYK toplantısı sürerken, CHP'li Öztrak basın toplantısı düzenledi.

'İDAM CEZASINA KARŞIYIZ'

CHP'li Öztrak, bazı suçlara ilişkin idam cezası Meclis'e gelirse nasıl bir yol izleyeceklerine ilişkin, "Nasıl yol seçeceğimiz açık. Biz CHP olarak, sosyal, demokrat parti olarak idam cezasına karşıyız. Ancak bu idam cezası meselesi, ülkenin ne zaman başı sıkıntıya girse ülkeyi yönetenler tarafından gündeme getiriliyor. Bu ya gündemi değiştirme çabasıdır ya da FETÖ'nün yurt dışına kaçan örgüt elemanlarına örtülü af çıkarma çabasıdır. Ülkenin taahhütleri ortadadır. Avrupa ile ilişkilerimizin arkasında yatan anlaşmalar ortadadır. İdam cezası yasağının kaldırılması AB ile ilişkilerimizin bitmesi anlamına gelir. Ülkeye idam cezası getirilmesi, yurt dışına kaçan FETÖ örgütü elemanlarının bu ülkeye 'sizde idam cezası var' denilerek iade edilmemesi sonucunu doğurur" ifadesini kullandı.

 

 

CHP'li Öztrak, Muharrem İnce'nin Sivas'ta başlattığı 'Memleket Hareketi'ne ilişkin soruya da "Bizim gündemimizde bu yok. Bunlarla ilgili bir değerlendirme MYK'nın gündeminde yok" diye cevap verdi.

YORUMLAR 24
  • muammer 3 yıl önce Şikayet Et
    ne sosyal demokratı be.Siz hiç bir zaman bu ülkenin partisi olmadınız ki.Deniz gezmişi astırdınız solcu değilsiniz,Menderesi astırdınız demokrat değilsiniz. Tum sağ teamüllere karşısınız sağcı değilsiniz hatta siz hiç bir şey değilsiniz.
    Cevapla
  • Asi 3 yıl önce Şikayet Et
    super yorum tebrikler
    Cevapla
  • önce vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    adnan menderes asilirken karışımıydınız birakin bu isleri artik halkı kandıramazsınız
    Cevapla
  • DOBRA 3 yıl önce Şikayet Et
    pkk lılar asılacak ya oy vermezler diye karşıyız diyor bu hainler
    Cevapla
  • Aslan bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden karşışısınız? Çünkü tüm idamlık faaliyetlerin içindedir chp. fetöpkkdhkpc tecavüzcüler hepsini korumakta ve kollamakta chp yönetimi. idam geldiğinde teröristbaşları asılacak ya sizi gidi sizi...
    Cevapla
  • Hacı Bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Faik bey, bizler KÜFÜR'ün tek millet olduğunu biliyoruz. Allah, KISAS' ta sizin için hayat vardır buyuruyor, Sizin CHPKK olarak hangi safta durduğunuzu da biliyoruz... Sizin yolunuz size, bizim yolumuzda bize...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!