Türk Kızılayı'ndan 'Yemeğin benden' projesi

Türk Kızılay, ihtiyaç sahipleri için ücretsiz yemek dağıtımı yapan Ulucanlar Dr. Cevat Naki Akkerman Aşevi'nde "Yemeğin benden" uygulamasını başlattı.

Türk Kızılayı'ndan 'Yemeğin benden' projesi
Türk Kızılayı'ndan 'Yemeğin benden' projesi
GİRİŞ 08.09.2020 21:38 GÜNCELLEME 08.09.2020 21:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk Kızılay Ankara Şubesinden yapılan açıklamaya göre, 1919'da kurulan ve 101 yıldır aralıksız ihtiyaç sahipleri için ücretsiz yemek dağıtımı yapan Ulucanlar Dr. Cevat Naki Akkerman Aşevi'nde hayata geçirilen uygulama kapsamında hayırsever vatandaşlar, "www.yemeginbenden.com" internet sitesi üzerinden ihtiyaç sahiplerine yemek ulaştırılması için bağış yapabilecek.

Sıcak yemek pişirme imkanı olmayan dar gelirli vatandaşların evlerine ulaştırılmak üzere 3 çeşit yemekten oluşan yemek paketinin bedeli 15 lira olarak belirlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Kızılay Ankara Şube Başkanı Dr. Sema Yetiş, "101 yıldır kaynayan iyilik kazanımız değerli bağışçılarımızın destekleri sayesinde kaynamaya devam ediyor. Kurduğumuz bu bağış sitesi ile herkesin iyilik kazanlarımıza katkı vermesini sağlamış olacağız. Kızılay olarak değerli bağışçılarımız ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi görüyoruz. İyilik kervanına katılmak isteyen bağışçılarımız için bu uygulamayı hayata geçirdik. En kolay şekilde bağışçılarımızın iyilik yapma yolunu açmış olduk. İyilik severleri sitemiz üzerinden aşevimize destek vererek daha fazla sayıda ihtiyaç sahibinin evine sıcak yemek desteği vermeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Normal günlerde 5 bin kişiye, olağanüstü günlerde ise 14 bin 500 kişiye her gün sıcak yemek paketleyerek ihtiyaç sahiplerine servis edildiğini belirten Yetiş, şunları kaydetti:

"Yararlanıcılarımızın evlerine hane ziyaretleri gerçekleştiriyor, ayni ve nakdi destek yanında psikologlarımız tarafından psikososyal destek de veriyoruz."

Yetiş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında geçen ramazanda günlük 14 bin 500 ihtiyaç sahibine her gün yemek ulaştırdıklarını, yemeklerin hijyenik paketlerle servis edildiğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk Kızılay'ı Ankara Şubesine Tesekkurler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!