2020 eğitim ödeneği kaç TL oldu? Kırtasiye parası ödeme tarihi ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen yazıya göre; öğretmenlerin alacağı kırtasiye parası yani eğitim ve öğretime hazırlık ödeneği hesaplara yatırılmaya başlandı. Peki 2020 eğitim ödeneği ne kadar?

2020 eğitim ödeneği kaç TL oldu? Kırtasiye parası ödeme tarihi ne zaman?
2020 eğitim ödeneği kaç TL oldu? Kırtasiye parası ödeme tarihi ne zaman?
GİRİŞ 11.09.2020 17:05 GÜNCELLEME 11.09.2020 17:05
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere ödenen kırtasiye parası miktarı belli oldu. 2020-2021 yılı eğitim öğretim ödeneği 7 Eylül tarihinden itibaren verilmeye başlandı. Ödeneğin tutarı, hakem kurulu kararıyla 1.210 TL olarak açıklandı. 

 

EĞİTİM ÖDENEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK? 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 81 ile yazı gönderildi. Gönderilen genelge ile öğretmenlerin alacağı kırtasiye parası yani eğitim ve öğretime hazırlık ödeneği 7 Eylül tarihinden yatmaya başladı. Ödeneklerin yatıp yatmadığı banka hesapları üzerinden kontrol edilecek.

 

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ NEDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenen paradır.

EĞİTİM ÖĞRETİM ÖDENEĞİ KİMLERE VERİLİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ek 32. Maddesine göre bu ödenek "Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenir. Bu ödenekten yukarıda sayılanların dışında kalan eğitim emekçileri ( hizmetli, memur) yararlanamamaktadır.

2020 EĞİTİM ÖDENEĞİ NE KADAR?

Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararına göre, öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneğine her yıl için yüzde 2,5 zam yapılıyor. Bu yıl için ödeneğin tutarı, hakem kurulu kararıyla bin 210 TL olarak belirlendi.

YORUMLAR 27
  • Mavi Yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu esnaf arkadaşlar düşünmeden bilmeden yorum yapmasinlar siz müşteriyle 10 dakika yada 20 dakika ilgileniyorsun ben sinifa girdiğimde 20/ 40 cocukla 40 dakika ilgileniyorum anneside babasida öğretmenide ben oluyorum. Anlattigim konuyu hepsinin en iyi şekilde anlayacagi sekilde anlatmaya çalişiyorum. Kilik kiyafet davranisin konuşman hepsi o cocuklara örnek olacak bütün bilgini becerini ahlak ilkelerini sergileyeceksin benimseteceksin bu iş öyle basit değil bir saatlik bir derse girin hayalinizde once. Empati yapin. Biz siz gibi zam gelince ürüne zam yapip yolumuza enflasyondan etkilenmeden devam edemiyoruz.
    Cevapla
  • Asgari üçretli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence bir öğretmen maaşı = millet vekili maaşı kadar olmalı enaz
    Cevapla
  • Batik 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan devlet okulu 500 kayit parasi aylikta 100 lira istedi birde yetmezmiş gibi kirtasiye malzemeleri buda yetmez mis gibi tuvalet kağıdı göndermiyorum bu soygunculara cocugumu
    Cevapla
  • ders 3 yıl önce Şikayet Et
    tamam da kırtasıye parasıyla söylediklerinin ne alakası var. öğretmen mi yiyor verdiğin paraları. 20 yıllık öğretmenin velilerden bir fayda gördüğüm yok ama çocuklarına cebimizden çok para harcadığımız oldu.
    Cevapla
  • Saruhanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Sene başında zaten her öğrenciden belli bır para artı fotokopı kağıdı bır top bırde yazıcı parası ve tahta için kalem ve temizlik malzemeleri için para verıyoruz velilieerr
    Cevapla
  • alp 3 yıl önce Şikayet Et
    kovalım tüm ögretmenleri, bu zoruna giden arkadaşları öğretmen yapalım. sanırım ülkemiz coşar gari..
    Cevapla
  • Vatandashuseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir maaş almayın bakalım ikinci ay ders analatirmisiniz
    Cevapla
  • Anne 3 yıl önce Şikayet Et
    Kovun calisacak okadar genc ogretmen varki vakti gelen gitsin zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!