KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman? 2020 KYK yurt ve burs başvuru tarihleri..

KYK yurt ve burs başvuru tarihi için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen konaklama ve burs imkanından faydalanmak isteyen adaylar KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman? sorusunun yanıtını araştırıyor…

KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman? 2020 KYK yurt ve burs başvuru tarihleri..
KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman? 2020 KYK yurt ve burs başvuru tarihleri..
GİRİŞ 12.09.2020 16:53 GÜNCELLEME 12.09.2020 16:54

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencilere tahsis edilen yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler KYK yurt başvuru tarihlerini merak ediyor. Salgın hastalık nedeniyle başvurular bu yıl geç  alınacak. Yatay Geçiş, Dikey Geçiş ile Yüksek Lisans ve Doktora işlemlerinin tamamlanmasıyla KYK yurt ve burs başvuruları alınması planlanıyor.  Başvuru yapacak adayların ailesinin maddi durumu, mal varlığı yurt ve burs çıkıp çıkmamasını etkiliyor. İşte 2020 KYK yurt, burs ve kredi başvuru ekranı…

 

 

KYK YURT VE BURS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve yurt başvuru tarihleri hakkında yaptığı açıklamada bu yıl yaşanan pandemi sebebiyle başvuruların YÖK’ün açıklayacağı akademik takvime göre belirleneceğini duyurdu. 2019 yılında burs başvuruları 16 Ekim’de, yurt başvuruları ise 19 Ağustos tarihinde başlamıştı. Henüz KYK yurt ve burs başvuru tarihleriyle  ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

 

 

KYK YURT VE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt ve burs başvuruları belirlenen tarih aralığında e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. e- Devlet şifresi bulunmayan adaylar kimlik ile birlikte PTT şubelerine başvururak şifre oluşturabilir. TC kimlik numaranız ve e-Devlet’e giriş yapan adaylar “ Yurt başvurusu” bölümünden  ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgileri doldurarak başvurularını tamamlayabilir. Sizde aşağıda bulunan adres üzerinden tarihler belli olduğunda başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

E-DEVLET KYK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK BURSTAN HANGİ ÖĞRENCİLER FAYDALANABİLİR?

Ön lisans öğrencileri,
Lisans öğrencileri,
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.

Bir öğrenci aynı anda, hem burs hemde öğrenim kredisi alamaz.

2020 TAM KYK VE YARI ÖZEL KYK YURT ÜCRETLERİ 

2020 yılında yurt ücretleri bulunduğunuz şehre, yurdun yarı özel ve tam KYK olmasına göre değişiklik gösterebilir. 2019 Ağustos ayı itibariyle açıklanan oranlara göre KYK olarak adlandırılan yurtların ücretleri 200 TL’den başlarken, yarı özel KYK yurtlarının aylık ücreti 340 TL’ye kadar çıkabilmektedir. 

2020 KYK BURS VE KREDİLER NE ZAMAN HESABA YATAR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından önlisans ve lisans öğrencilerine verilen burs ücreti miktarı 2020 yılı itibariyle 550 TL’ye çıkarıldı. 

TC kimlik numarasının son hanesi 0 olanlar için ödeme günü her ayın 6'sında, 

TC kimlik numarasının son hanesi 2 olanlara ödemeler ayın 7'sinde, 

4 olanlara ayın 8'inde, 

6 olanlara ayın 9'unda ve kimlik numarası 8 ile bitenlere burs ve kredi ödemeleri her ayın 10'unda ödeme yapılır.

Ödemeler Ziraat Bankası üzerinden alınır. Gençkart ile ATM'lerden işlem yapabilir veya kimliğinizle şubeler üzerinden paranızı alabilirisiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor