Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Macron'un 'Sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan'la' sözüyle ilgili 'Son derece kurnaz ve sinsi bir kamu diplomasisi yapıyor. Sığ ve basit bir cümle değil' dedi.

Faruk Aksoy'un Ülke Tv ekranlarında sunduğu Arka Plan programına konuk olan Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan'la" sözüyle ilgili çarpıcı analizlerde bulundu.

Macron'un "Türk halkı büyük bir halk ve başka şeyler hak ediyor. Biz Avrupalılar, Türk halkına değil Erdoğan hükümetine karşı açık ve sert olmalıyız" sözlerindeki sinsiliğe dikkat çeken Ağar "Ustalıkla kurgulanmış bir kamu diplomasisi, hatta bir taarruz olarak da nitelendirebilirsiniz. Sonuçta Türkiye'deki kırılganlığın farkında ve bu kırılganlığı kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmaya çalışan ve bunu uluslararası diplomasi ve uluslararası kazanımına dönüştürmeye çalışan kurnaz bir akılla karşı karşıyayız. Türkiye içinde kendini belli eden hatta YPG/PKK'nın da ana siyasi eksenleri manipüle ederek yani birtarafa destek verip bir tarafı karşısına alarak ortaya koymuş olduğu kırılganlığa benzer bir kırılganlığı beslemeye yönelik bir diplomasi olarak değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • gariban 15.09.2020 08:06
    Batı'nın bu alışık siyasetine bizim hala alışmamış olmamız, aslında alışık bir şey değil. Sürekli halk ile idareciler arasına nifak sokarak dünya siyaseti güden Fransa ve onun ahfadı Batılılar'ın artık bu çürümüş, kokmuş, leş olmuş siyasetlerini hala bizim halklara yutturabileceklerini sanmaları gerçekten tuhaf.
  • Daruga 15.09.2020 02:23
    Abdullah Ağar mı biraz durun??????
  • Hyt. 15.09.2020 00:58
    Pkk ya destek veren pkk lı ların cirit attığı Fransa nın sorunu turk halkı değil Cumhurbaşkanı imiş öylemi ulan hadi ordan