Son dakika: Bakanlıktan 81 ile koronavirüs genelgesi! İşte alınan yeni kararlar

Son dakika haberi: Bakanlık 81 İl Valiliğine “Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri” konulu genelge gönderdi. İçişleri Bakanlığı, Covid 19 salgını süresince kapalı olması gereken gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulüplerinin ruhsatlarını kafe, restoran, lokanta vb. olarak değiştirerek eski faaliyetlerine devam etmesi üzerine harekete geçti.

Son dakika: Bakanlıktan 81 ile koronavirüs genelgesi! İşte alınan yeni kararlar
Son dakika: Bakanlıktan 81 ile koronavirüs genelgesi! İşte alınan yeni kararlar
GİRİŞ 15.09.2020 18:49 GÜNCELLEME 15.09.2020 18:49
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Genelgeye göre, 15 Mart 2020 tarihinden önce  ruhsatı gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olan, bu tarihten sonra ruhsatını kafe, restoran, lokanta vb. olarak değiştirenlere yönelik denetimler yoğunlaştırılacak.

'DEVAM EDEN İŞLETMELER KAPATILACAK'

 

Bu denetimlerde,  salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirleri devre dışı bırakacak şekilde eski faaliyetine devam ettiği tespit edilen işletmeler kapatılacak”

Ana faaliyeti gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olup ruhsatına talî faaliyet işleten işyerlerin çalışmasına müsaade edilmeyecek.

 

 

İŞTE ALINAN YENİ KARARLAR

Genelgede, Covid­-19 salgını kapsamında faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan ve hâlihazırda kapalı olması gereken bazı gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulüplerinin belediye veya il özel idaresine başvurarak faaliyet konularını değiştirdikleri ya da mevcut ruhsatlarına talî faaliyet alanı işleterek eski faaliyetlerine devam ettiklerinin anlaşıldığı belirtildi.

Genelgede, bu kapsamda; ana faaliyet konusu gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olan umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin ana faaliyet konusunu değiştirerek kafe, restoran, lokanta vb. olarak faaliyet göstermek istemeleri durumunda İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik çerçevesinde eski ruhsatın iptal edilip yeniden ruhsatlandırma işlemi yapılması gerektiği belirtildi.

'DENETİM YOĞUNLAŞTIRILACAK'

Valiler ve kaymakamlar tarafından, 15 Mart tarihi itibariyle faaliyet konusu gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olup belediye ve il özel idarelerine müracaat eden, bu tarihten sonraki  eski ruhsatını iptal ederek yeniden ruhsat almak suretiyle ana faaliyet konusunu değiştiren ya da ruhsatına talî faaliyet konusu ekleyen işyerlerinin listeleri  belediyelerden ve il özel idarelerinden alınacak. Ana faaliyeti gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olup sonradan ilgili yerel yönetime müracaat ederek ana faaliyeti değiştiren işyerlerine yönelik denetim faaliyetleri yoğunlaştırılacak.

'MÜSAADE EDİLMEYECEK'

Bu denetimlerde faaliyet konusunu değiştirerek salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirleri devre dışı bırakacak şekilde eski faaliyetine devam ettiği tespit edilen işletmeler, ilgili genelgeler çerçevesinde derhal kapatılacak ve İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin Ek 3’ncü maddesi çerçevesinde ayrıca işlem yapılacak.
­Ana faaliyeti gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olup ruhsatına talî faaliyet işleten işyerlerinin çalışmasına müsaade edilmeyecek.

Vali/Kaymakamlarca yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde gerekli kararların Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca ivedilikle alınacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 33
  • ali 65 üstü 3 yıl önce Şikayet Et
    acaba bu kısıtlama turistlerin olduğu yerlerdede geçerlimi hiç sanmıyorum zaten corona memleketimize turistlerden geldi ikinci dalgada onlara seyahat kısıtlaması kalkınca başladı bunun eziyetini biz 65 yaş olanlar çekiyoruz hala sokağa çıkma yasağı var seyahat kısıtlaması var bu hak revamı
    Cevapla
  • Lutfen 3 yıl önce Şikayet Et
    Kışa girmeden, bir kereliğine 15 günlük sokağa çıkma yasağı tek çare. Çok geç olmadan...
    Cevapla
  • Gül er 3 yıl önce Şikayet Et
    Toplu tasitlar da daha fazla denetlensin ....
    Cevapla
  • Mağdur 3 yıl önce Şikayet Et
    Hastalığı atlatan birisi olarak söylüyorum ki kronik bir rahatsızlığı olan varsa bırak evden çıkmayı kapısı penceresini açmasını tavsiye etmem astım organ yetmezliği şeker özellikle tansiyon hastaları ben sağlam biriyim bana birşey olmaz dersiniz ancak sizin de anne babanız yakınlarınız var onları düşünün
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim annem 20 senedir tansiyon hastası. Virüse bir ay önce yakalandı. 15 günde atlattı. Ve ağır geçirmedi. Köyde yaşıyor, sağlıklı besleniyor. Yoğurdu, kefiri kendi yapıyor. Bu hastalık normal grip ten çok farklı değil.tek ve en güçlü silahı bağışıklık.Canan Karatayın dediği gibi iyi beslenme. Ama bunu söyleyen bir tane Prof yok. Varsa yoksa 2. Dalga, öldük, bittik. Sorsan kanser gibi yakalanan ölüyor. Bu grip virüsü değil korkusu ve güçsüz bağışıklık öldürüyor..
    Cevapla
  • Özkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok değerli Türk halkı yorumlara bakıyorum ve üzülüyorum. 8 gündür eve yatıyorum ve hiçte anlatıldığı gibi bir hastalık değil. Lütfen kurallara uyalım vebal almayalım. Rabbim tüm hastalarımıza şifa versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”