Kademeli mesai nasıl olacak? Trafik ve yoğunluk azalacak mı?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’da kademeli mesai uygulamasına geçileceğini duyurdu. Özellikle trafik yoğunluğunu azaltarak toplu taşıma ve işyerlerindeki kalabalığın önüne geçilecek. Peki kademeli mesai nedir? Kademeli mesai saatleri kaç?

Kademeli mesai nasıl olacak? Trafik ve yoğunluk azalacak mı?
Kademeli mesai nasıl olacak? Trafik ve yoğunluk azalacak mı?
GİRİŞ 17.09.2020 08:53 GÜNCELLEME 17.09.2020 08:53

Corona virüsü vaka sayılarının yeniden artması üzerine İstanbul’da da geçilecek olan kademeli mesai düzenlemesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Kademeli mesai saatleri ile işe giriş ve çıkış saatlerinin yeniden planlanması üzerine çalışılıyor. Kademeli mesai sisteminde mesailer birden fazla gruba ayrılıyor. Örneğin; 07.00, 08.00, 09.00 ve 10.00 saatleri için mesai grupları belirleniyor. İşte kademeli mesai uygulamasının detayları...

 

İSTANBUL VALİSİ AÇIKLADI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Çatalca'da ayçiçeği hasadına katılım gösterdi. Vali Yerlikaya burada İstanbul'da geçilmesi planlanan kademeli mesai ile ilgili açıklama yaptı.

 

Vali Yerlikaya, "Büyük bir heyecanla, azimler çalışıyoruz. Koronavirüs önlemlerinin şehrimin her yerinde en etkili şekilde alınması noktasında valilik, büyükşehir belediler, kaymakamlıklar, meslek odaları, kolluk kuvvetleri birlikte çalışıyoruz. Mesai saatlerinde, sadece beyaz ve mavi yakalılar değil, sadece kamu değil hep beraber aynı ulaşım araçlarını en verimli ama sağlığımızla ilgili bize sıkıntı yaratmayacak şekilde nasıl kullanacaksak bunun üzerinde duruyoruz. Yakın zamanda İstanbul'a bunu paylaşacağız." ifadelerini kullandı. 

KADEMELİ MESAİ NEDİR?

Kademeli mesai, işe giriş ve çıkış saatlerinin yeniden düzenlenmesiyle oluşur. Mesailer birden fazla gruba ayrılır ve böylece yoğunluk azaltılır.

KADEMELİ MESAİ UYGULAMASI NASIL OLACAK?

İstanbul Valiliği Ulaşım Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı yeni düzenleme konusunda önerilerde bulundu. 08.00-09.00 ve 17.00-18.00 saatleri arası trafiğin ciddi oranda arttığına işaret eden Prof. Dr. Ilıcalı sözlerini şöyle sürdürdü: "İki pik nokta yer alıyor. 50 bini sabah 08.00-09.00 arasında, 50-55 bini de akşam 17.00-18.00 arasında gerçekleşiyor. Mesai kademelendirmedeki amaç, bu pik saatleri azaltmak. Mesailer 4 gruba ayrılsa ve sabah 07.00, 08.00, 09.00 ve 10.00'da başlayan gruplar olursa 50-55 binlik rakamlar en az 20 bine düşer. Bu sayede sosyal mesafe ayarlanır, risk azaltılır."

ANKARA'DA KADEMELİ MESAİ 4 GRUBA AYRILDI

Ankara'da kademeli mesai sistemine geçilmişti. Mesai saatlerinin 08.00-17.00, 08.30-17.30, 09.00-18.00, 10.00-19.00 olarak dört farklı şekilde uygulanması kararlaştırılmıştı.

İSTANBUL'DA TRAFİK AZALACAK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Fatih’te ilçe muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Yerlikaya kademeli mesai düzenlemesine ilişkin şunları söyledi:

- Toplu taşımada sabah ve akşam pik saatlere baktığımız zaman ayakta yolcu taşıma sınırının gerçekleşmesinin zor olduğunu biliyoruz. Yaklaşık iki haftadır meslek odalarımızla bir araya geliyoruz, sendikalarımızla konuşuyoruz. Belediyemiz ile daha önce bir araya geldik.

- Perşembe İl Pandemi Kurulu’nu AFAD’da yapacağız. Cuma günü artık şehrimizde kamu özel 5 milyon 200 binin üzerinde çalışma hayatında olan vatandaşlarımızla ilgili sağlıklı önemli ve istişare ile vardığımız noktayı paylaşacağız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek