Pandemi sosyal destek ön başvuru sorgulama! 1.000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal destek ödemeleri için başvurular e-Devlet üzerinden devam ediyor. Sosyal yardım başvurularını tamamlayan vatandaşlar, sorgulama işlemlerini yine bu sistem üzerinden gerçekleştiriyorlar. Peki sosyal yardım ödemesi nasıl alınır?

Pandemi sosyal destek ön başvuru sorgulama! 1.000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?
Pandemi sosyal destek ön başvuru sorgulama! 1.000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ 18.09.2020 09:14 GÜNCELLEME 18.09.2020 09:14

Yeniden artış gösteren koronavirüs salgını nedeniyle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL yardım parası vermeye devam ediyor. Pandemi yardım parası için başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. Ayrıca başvuru yapan adaylar sonuçlarını yine aynı platform üzerinden kontrol edebiliyor. Sosyal yardım alacak kişilerin evlerine PTT görevlileri tarafından 1000 liralık tutar zarfta teslim ediliyor. Peki Pandemi sosyal yardımı başvurusu nasıl yapılır?

 

SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, faz 3'ün dinamik bir süreç olacağını, başlayıp bitme gibi bir durumunun olmayacağını belirtti.

 

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E Devlet üzerinden T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanlar, Pazartesi, "2" olanlar Salı, "4" olanlar Çarşamba, "6" olanlar Perşembe ve "8" olanlar Cuma günü başvuruda bulunabilir. Destek için Cumartesi ve Pazar günleri T.C. kimlik numarası ile ilgili sıralama olmaksınız başvurulabilir.

Başvurularda gelir kıstası yok. Başvuranın iş ve sosyal durumu, aylık geliri, çocuk sayısı, kirada oturup oturmadığı, en son gelen su, gaz ve elektrik faturası bedelleri ile banka ve birikim bilgilerine ilişkin kapsamlı sorular yöneltiliyor.

PANDEMİ SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

Bakan Selçuk, belli kategorideki başvuruların değerlendirmeye alınmayacağına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Onlar kimlerdi? Faz 1 ve faz 2'ye başvurup halihazırda 1000 lirayı vermiş olduklarımız. Hanesinde kamu işçisi olanlar, memur olanlar, işsizlik ödeneğinden ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanmış olanlarla emekli başvurularını değerlendirmeye almayacağımızı belirtmiştik başvuru esnasında. Bu başvuru kategorilerini çıkardığımız zaman 6 milyonu aşkın başvurunun yaklaşık yüzde 60'ı değerlendirme dışı kalmış oldu. Dolayısıyla değerlendirmeye alınan 3 milyon kişinin başvurusunu da 1003 tane Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfımız var, vakıflarımıza gönderdik.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu