İŞKUR TYP kapsamında 2208 personel alımı başladı! Başvuru şartları ve detayları...

İŞKUR tarafından yapılan TYP alımlarına bir yenisi eklendi. Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre Diyarbakır İŞKUR ile 17 ilçede bulunan MEB müdürlüklerine görevlendirmek üzere, farklı kadrolarda 34 farklı projeye 2208 personel alımı yapılacak. İşte detaylar...

İŞKUR TYP kapsamında 2208 personel alımı başladı! Başvuru şartları ve detayları...
İŞKUR TYP kapsamında 2208 personel alımı başladı! Başvuru şartları ve detayları...
GİRİŞ 18.09.2020 09:07 GÜNCELLEME 18.09.2020 10:11

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile TYP personel alımları devam ediyor. Az önce gelen habere göre Diyarbakır'da TYP kapsamında 2 bin 208 personel alınacak. Söz konusu ilanda adaylar; Çevre temizliği, MEB çevre düzenlemesi, MEB bakım onarım ve temizlik, MEB Güvenlik alanlarında istihdam edilecek. Peki TYP başvuruları nasıl yapılacak?

 

NOTER KURASI İLE ALIM YAPILACAK!

Diyarbakır valiliğinden gelen açıklamaya göre adayların belirlenmesi kura yöntemi ile yapılacak. Bu kapsamda, kura pandemi sebebi ile 6 Ekim 2020 tarihinde çekilecek olup 34 proje için tek seferde kura çekimi yapılacaktır. Kura, Noter huzurunda Elektronik ortamda yapılacak.

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Diyarbakır 2208 TYP kapsamında personel alımı için başvurular, 17 Eylül 2020 tarihi ile başlayacak olup en geç 21 Eylül 2020 tarihine kadar devam edecek. Adaylar başvuru işlemlerini " https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx " adresi üzerinden veya Alo 170 üzerinden yapılacaktır. İnternet sitesi üzerinden başvuru yapmak için yukarıda yer alan linke tıkladıktan sonra açılan sayfanın sol üst kısmında yer alan ''Başvuru Yapılacak İl'' kısmına ''Diyarbakır'' yazarak ilanları görebilir ve başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'