TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Edirne'de Osmanlı darüşşifası ve Osmanlı imaretinin modellemelerle anlatıldığı müzeler ile "Türkiye'nin en çevreci camisi"ni ziyaret etti.

Mustafa Şentop ve eşi Sabriye Şentop ile Emine Erdoğan'ı, Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu karşıladı.

TBMM Başkanı Şentop ve Emine Erdoğan, Tunca Nehri kenarındaki Sultan II. Bayezid Külliyesi'nde yer alan Osmanlı'nın 15. yüzyılda akıl hastalarını su, müzik sesi, koku ile tedavi ettiği, devrin tıp yöntemlerinin anlatıldığı Sağlık Müzesi'ni Rektör Tabakoğlu'nun mihmandarlığında gezdi.

Müzeyi çok beğendiğini ifade eden Emine Erdoğan külliyenin içerisinde yeni oluşturulan dönemin ihtiyaç sahiplerine yemek ikramlarında bulunulmasının canlandırıldığı İmaret Müzesi'ni de ziyaret etti. Müze bu ziyaretle de kapılarını açmış oldu.

Ziyaretlerinin ardından sosyal medya hesabından bir video paylaşan Emine Erdoğan "Edirne’de Sultan II. Bayezid Külliyesi bünyesindeki şifahane ve imarethaneyi ziyaret ettim. 550 yıl önce, çağının ötesinde tedavi imkanları sunan bu şifahane, medeniyetimizin sağlığa bakışını göstermektedir. Şifayı ilaçta olduğu kadar tabiatta, beslenmede, müzikte, yani yaşamın tam ortasında arayan bu anlayışı, müzeleştirerek günümüze taşıyan Trakya Üniversitesi’ni ve tüm paydaşlarını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • AKINCI 1453 20.09.2020 19:44
    25 veya 26 temmuz 1999 tarihli gazetelere bakin pankartida benide görürsünüz, hadi yine acidim size giciklik yapmayim :)))