23 Eylül 2020 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge Çakmak

Kurgu: Serdar GÜNEŞ

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS TABLOSU

Son 24 saatte 1692 yeni vaka tespit edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin son 24 saatteki koronavirüs tablosunu açıkladı. 114 bin 311 kişiye Kovid-19 testi yapıldı, 1692 kişiye hastalık tanısı konuldu. 65 vatandaşımız daha hayatını kaybederken, ağır hasta sayısı 1522 oldu.

TÜRKİYE'DEN ERMENİSTAN'A UYARI

Çelik: Azerbaycan'a saldırı kabul edilemez

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İç ve dış siyasetin sıcak başlıklarını değerlendiren Çelik, Ermenistan'ın Azerbaycan saldırılarına sert çıkarak, "Buradan bir kez daha Ermenistan'ı uyarıyoruz. Türkiye açısından bunlar asla kabul edilemez. Ermenistan ateşle oynadığını bilsin. Bölgedeki kargaşa çıkarma faaliyetlerinin odak noktası Ermenistan'dır. Türkiye Azerbaycan'ın yanındadır" dedi.

23 YIL SONRA YENİDEN TÜRKİYE'DE

Lidyalılara ait tarihi kefaret yazıtını Bakan Ersoy tanıtacak

Manisa'nın Demirci ilçesinde yer alan Saittai Antik Kenti'ndeki bir tapınaktan kaçırılan ve 1997'de İtalya'da bir polis baskını sırasında ele geçirilen 1800 yıllık kefaret yazıtı, uzun hukuki sürecinin ardından gece Türkiye'ye getirildi. Lidya dönemine ait tarihi yazıt, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtılacak.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN UMRE KARARI

Riyad yönetimi 4 Ekim'den itibaren umre ziyaretlerini açacak

Suudi Arabistan, Kovid-19 önlemleri kapsamında yaklaşık 6 aydır durdurduğu umre ziyaretlerini, 4 Ekim tarihinden itibaren kademeli olarak açmaya karar verdi. 4 aşamalı plan belirlenirken, ilk aşamada Suudi Arabistan'da yaşayanlara izin verilecek.

İNGİLTERE'DE YENİ KOVİD-19 TEDBİRLERİ

Boris Johnson, ülkenin 'tehlikeli bir dönüm noktasından' geçtiğini söyledi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, son 24 saatte 4 bin 926 kişide daha koronavirüs tespit edilmesinin ardından Avam Kamarası'nda yaptığı açıklamada, ülkenin "tehlikeli bir dönüm noktasından" geçtiğini söyledi. Johnson, salon sporlarının yasaklanacağını, bar ve restoranların ise 22.00'de kapatılmasına karar verildiğini belirtti.

AB'DEKİ DOĞU AKDENİZ ZİRVESİ'NE KORONA ENGELİ

AB Liderler Zirvesi, bir kişide Kovid-19 çıkması sonrası ertelendi

24-25 Eylül'de yapılması planlanan Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi, AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in ekibinden bir kişinin Kovid-19 olması ve Michel'in karantinaya girmesi nedeniyle 1 Ekim'e ertelendi.

BENZİNE İNDİRİM GELDİ

Benzinin litre fiyatında 19 kuruş indirime gidildi

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 6,93 liradan satılan benzinin litre fiyatı 6,74 lira oldu. Benzinin litresi İstanbul'da 6,88 liradan 6,69 liraya, İzmir'de ise 6,95 liradan 6,76 liraya indi.

GÜNEY KORE'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Sung Yun-mo: Türkiye ile iş birliğini yeşil ekonomi alanında genişletmeliyiz

Güney Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Sung Yun-mo, Türkiye'nin Kovid-19 gibi krizleri aşma konusunda usta olduğunu belirterek, "İş birliğimizi sürdürülebilir kalkınma için yeşil ekonomi alanında genişletmeliyiz. Bu noktada Türkiye'de elektrikli taşıt endüstrilerini teşvik etmek gerekiyor. Çünkü Türkiye, elektrikli taşıtları 2023'e kadar toplu imalata sokmak istiyor" dedi.

HALK EKMEĞE YÜZDE 73 ZAM

İBB yaptığı zamlara bir yenisini daha ekledi

Seçim döneminde 'İstanbul'da hayatı ucuzlatacağız' vaatleri veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, taksilere, otobüslere, dolmuşlara, suya ve otoparka yaptığı zamlara bir yenisini daha ekledi. Halk ekmeğe zam yapan İmamoğlu'nun göreve geldikten sonra halk ekmeye yaptığı zam oranı yüzde 73'ü buldu.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Vatandaş 23.09.2020 22:31
    Azarbeycan niye korkuyor biri anlatsın Ermenistan dan
  • Ahmet 23.09.2020 19:19
    Vay imam vay biryek sen eksiktin güzel zam güzel gazın.
  • Baybars 23.09.2020 17:57
    Bence Türkiye ermeniyle savaşa gireceğine azerbaycana bol miktarda mühimmat savaş helikopterleri tank ve başka başka teknolojik silahlar füzeler verelim.Bu ermenileri azeri askerlerimiz alt etsin.Ermenileri Azerbaycan ancak savaşla dağlık karabağdan atabilir başka türlü bu iş çözülmez.Eğer şimdi azerbaycan beklerse ileride karabağı hiç alamaz, bu dönem tam bir fırsat dönemi hazır ermeni azıtmışken bu işi bitirmeli.
  • Postacı 23.09.2020 15:38
    Bu akılsız Ermeni yöneticileri, güya Türkiye’yi çileden çıkartıp dayak yiyecek ve T.C ile Rusya’ nın arasını açacak, bütün istekleri bu// o zaman kolayı var. Türkiye, Azeri kuvvetlerine komuta edecek 50 subay-astsubay gönderip o kuvvetler Ermenilere gereken dersi verirse,dünyanın kaç bucak olduğunu görürler... Hayırlısı.
  • belde 23.09.2020 15:22
    bütün bunlar boşuna değil ey millet. birileri güneyimizde başımıza çorap geçirmeye kalktı. şimdi batıda Yunan-Fransız ikilisi, doğuda Ermenistan işgalci ülkesi. hepsi planlı bunların. Kurtuluş savaşındaki kuşatma aynı devam ediyor yurdumun insanı. uyanık ol, diri ol. bir ve birlik ol. seni savunacak kendi iradendir. Allah yar ve yardımcımız olsun. Güvenlik güçlerimize ve ordumuzu her türlü musibetlerden korusun.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek