Başkan Erdoğan'dan kritik AB görüşmesi

Son Dakika Haberi; Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ile video konferans görüşmesi yaptı. Görüşmede, Türkiye-AB ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Başkan Erdoğan'dan kritik AB görüşmesi
Başkan Erdoğan'dan kritik AB görüşmesi
GİRİŞ 23.09.2020 18:25 GÜNCELLEME 23.09.2020 18:45
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye-AB ilişkileri ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Doğu Akdeniz meselesinin temelinde Yunanistan ve Rum kesiminin maksimalist iddiaları ile Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarının yok sayılmak istendiğine işaret etti.

DİPLOMASİYE FIRSAT TANIYALIM

Sorunların çözümü için başından beri diyalogdan yana olan Türkiye'nin Yunanistan ile istikşafi görüşmelere hazır olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomasiye tanınan fırsatın, Yunanistan tarafından daha önce olduğu gibi yine heba edilmemesi temennisinde bulundu.

3 ÖNEMLİ BEKLENTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-AB arasında 18 Mart Mutabakatı'nın yenilenmesi, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisinin sağlanması yönünde atılacak adımların, ilişkilerin ilerletilmesine sağlam bir zemin sunacağını ifade etti.

GÖÇMENLER KONUSUNDA ÖNEMLİ GERİ İTME UYARISI

Göçmenler konusunda adil yük ve sorumluluk paylaşımı çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin, Yunanistan ile Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansının (Frontex) geri itme uygulamalarıyla yaptığı ihlallerin üzerine gitmesi gerektiğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • CANIM TÜRKİYEM 3 yıl önce Şikayet Et
    Görüşmeler her iki tarafın fikir alış verişi ve karşılıklı çıkarları için yapılır,anlaşılan konularda gerekli adımlar atılır,devletler arası politikada görüşmeler yapılmalıdır.Bu sadece dış politikada değil iç politikadada böyledir,yasa çıkarılmadan tüm siyasi partilerin görüşleri alınır,halkın temsilcileri olan partiler yasaları görüşerek çıkarır,dış politikada bu böyledir,devlet idaresi gereği budur,bir zahmet araştırma yapın,işkembeden boş konuşmayın.Bakınız Uluslararası Siyaset nedir,nasıl yapılır araştırın biraz!
    Cevapla
  • yutupçu genç 3 yıl önce Şikayet Et
    daha ne görüşmesi REİS artık AB ye savaş açalım ve fetetelim
    Cevapla
  • salih 3 yıl önce Şikayet Et
    oyun değil bu sen git pubg oyna velet
    Cevapla
  • selim 3 yıl önce Şikayet Et
    göc meselesinide, basimiza davutoglu gecirdi
    Cevapla
  • Suss 3 yıl önce Şikayet Et
    Davutoglu birak göçü basimiza geçirmeyi, reisin haberi olmadan evinden bile cikamaz
    Cevapla
  • Asli 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet günah keçisi tarihin her dönemlerinde vardir. Lozan anlaşmasinida ismet inönü başimiza musallat ettigi gibi degilmi, Sahi lozan anlaşmasi yapildigi tarihte mustafa kemal nerdeydi .
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    Her mevzuda oldugu gibi ab turkiye karsısında taraflı daha hala ne demeye görüşme yapılıyor
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ab ile bu kadar görüşme yapılması hiç hayra alamet değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!