Fatih Belediyesi tarafından İstanbul surlarının fetihten sonra eklenen kısımlarının yer aldığı Yedikule Hisarı ve zindanları restorasyon sürecine girdi.

Fatih Belediyesi’nin mülkiyetindeki İstanbul’un simge eserlerinden biri olan ve Bizans’tan Osmanlı’ya kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Tarihi Yedikule Hisarı, şehrin tarihsel dokusuna uygun bir restorasyon sürecine girdi. Dünyanın en eski açık hava müzelerinden biri olan Tarihi Yedikule Hisarı restorasyon ile birlikte kademe kademe halkın kullanımına açılacak.
Restorasyon sürecinin detayları Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan tarafından bugün düzenlenenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Biz de Haber7 olarak Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'dan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldık...

Muhabir: Müge ÇAKMAK

Kameraman: Anıl SUVATCI

Kurgu: Serdar GÜNEŞ

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Tarihi YardımADA 24.09.2020 21:41
    Tarihi yarım adayı komple restorasyona sokmak lazım, yıkılan surların hepsi aslına uygun şekilde yapılmalı, surların kapısından içeri girdiğiniz anda Osmanlı zamanlarına yolculuk yapmışsınız gibi hissetmeli insan, ona göre çevre düzenlemesi, binaların restore edilmesi vs vs..
  • zafer gülten 24.09.2020 21:27
    eskiden açıktı,surlara çıkıp bakınca manzara muhteşem,İstanbul ayaklarının altında,yalnız devletten isteğim,biz emeklilere müze gibi bu tür yerlere girmek ya bedava olsun,yada az bir sembolik cret alınsın.şurda 5-10 senelik ömrümüz kalmışken,yurdumuzun tarihi güzelliklerini görmeden,gezmeden gitmeyelim.
  • Mst 24.09.2020 19:44
    Umarım restarasyondur normalde gördüğüm yerlerde restore den çok yenileme yapılıyor yetkililer göz yummasın hakedişi vermesin kul hakkına girmesin ben şahsen göz yumanlara hakkım varsa helâl etmiyorun
  • İLKELİ 24.09.2020 16:36
    halka kapalımıkı içinde dibinde tarım yapılıyor
  • ramazan 24.09.2020 15:05
    çok yerinde bir karar umarım başarılı olur. ayrıca edirne kapıdan geçerken araç yolundan bakıldıgındaki surlar yıkık dökük gözüküyor. oralara el atılsa şanlı tarihin kahramanlarının silüetleri yapılsa asılsa görsel açıdan da şahane olur.
Daha fazla yorum görüntüle