Maske takan arttı, vaka sayısı düştü

Vatandaşlar kurallara uymaya başlayınca Ankara'da vakalar düşüşe geçti. Kamuda kademeli mesaiye geçilmesi ve sıkı denetimler de İstanbul’daki ani artışları önledi.

Maske takan arttı, vaka sayısı düştü
Maske takan arttı, vaka sayısı düştü
GİRİŞ 25.09.2020 07:37 GÜNCELLEME 25.09.2020 07:40
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere son dönemde koronavirüs vakalarında yaşanan artıştan sonra alınan yeni tedbirlerin ilk sonuçları çıkmaya başladı. Ankara’daki vakalar düşüşe geçerken, Sağlık Bakanlığına iletilen değerlendirmelerde “Ankara’da olumlu yönde gelişme var. Bir ay önceki kurallara uyum ile şimdiki uyum farklı. Yüzde 50 uyum vardı neredeyse, bugün yüzde 100’e yakın maske ve mesafe uyumu var. Sokaklar ve kafe-restoran gibi mekanlarda yoğunluk azaldı. Son 10 günde vakalar sönmeye başladı” tespiti yapıldı. 

 

 

AVM'LERE YENİ PLAN

Ankara’da ağustostan itibaren çıkan yüksek vaka artışlarının eylül ortasından itibaren Anadolu’dan dönüşlerin başlamasıyla birlikte İstanbul’da da yaşanması bekleniyordu. Ancak, bu riske karşı erken davranılarak, yeni tedbirler hemen devreye sokuldu ve vaka artış hızı korkulan seviyeye çıkmadı. Özellikle kamu çalışanları için getirilen kademeli mesai uygulaması olumlu yansıdı, aynı uygulamanın özel sektör için devreye sokulacağı kaydedildi. İstanbul’da vaka artışının kontrol altında tutulması için AVM’lerin açılış-kapanış saatlerinin de yoğunluklarına göre yeniden planlanacağı ifade edildi.

YALAN BEYANA İKİ SENE HAPİS

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Temaslıların Doğru Bilgilendirilmesi" konulu genelge gönderdi. Genelgede; "Koronavirüs teşhisli hastalar tarafından temaslı kişiler hakkında yapılan eksik veya yanıltıcı veya gerçeğe aykırı beyanlara/bildirimlere ilişkin olarak İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca karar alınarak bu tür eylemler içerisinde bulunanlar hakkında TCK'nın 206'ncı maddesi 'kamu görevlisine yalan beyanda bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılacağı' hükmü kapsamında gerekli işlem tesis edilecek. Gerçeğe aykırı, eksik, yanıltıcı beyanların tespit edilmesi durumunda idari işlem tesis edilecek" denildi.

 

 

ÜÇ HAFTA SONRA BELLİ OLUR

Uzmanlara göre, son bir hafta içinde uygulamaya konulan tedbirlerin vaka sayılarına tam yansıması üç hafta içinde görülecek. Toplu taşımaya getirilen yeni kurallar, HES uygulaması, lokanta ve kafelere denetimin artırılması ve karantina kurallarına uymayanlara getirilen yeni tedbirlerin vaka artış hızını düşürmesi
bekleniyor.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 9
  • yiģit inebolulu 3 yıl önce Şikayet Et
    yalaniniz batsin,hergun vefat sayilari altmistan asagi dusmuyor.
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin yiğit başka ülkelerde vefat 200_1000 kader en az türkiyede.
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Avm lere dikat edilmeli saten cogu firma cikanlarin yerine adam almadi kalanda cikanlarin isininyapiyor sartlar cok agir oldu avmlerde..
    Cevapla
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske takmayanlara sadece kolluk kuvvetleri değil vatandaşlar olarak topluca tepki vermeliyiz
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    tepki verde dayağı yi, hatta yaralan, bizim toplumumuz tam medeni olamadığı için uyarı ağırına gider, keşke bu konuda halkı bilinçlendirecek birileri olsa, mesela sizi haklı bir konuda üslubunca birileri uyardığında kabul etmelisiniz diye... vesselam
    Cevapla
  • füsun 3 yıl önce Şikayet Et
    ya neyi azaldı vaka sayısı millet deli gibi hasta halen
    Cevapla
  • Ddd 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilerek zarara girene ne demeli ..
    Cevapla
  • kul hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunun nesi sevindirici millet birden kurallara uymadı korkudan takıyor yoksa herkes bıktı artık maske denen pis polyesteri ağzına burnuna dayayıp yarım yamalak nefes almaktan... İlk zamanlar televizyonda duyardık sonra şehrimize, semtimize geldi ve şimdi akrabamıza, iş arkadaşımıza bulaştı, sonunda hepimize gelecek...
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Başka çaren mi var kurala oymanın dışında. İstersen 30 cm lik hortumu gırtlağına soksunlar o daha mı iyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...