Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında yapılan Türkiye Drone Şampiyonası finali bugün 16 lisanslı pilotun katılımıyla Gaziantep Rumkale'de tarihi ve doğal güzellikler içerisinde özel olarak hazırlanan parkurda düzenlendi.

Milli Teknoloji Hamlesi sloganıyla yola çıkan ve Türkiye'nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Haber 7'nin de TEKNOFEST alanında takip ettiği etkinlikte, BAYKAR Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, final öncesinde açıklamalarda bulundu. Bayraktar, drone şampiyonasının STM yürütücülüğünde 3 yıldır yapıldığını ve her sene daha da iyi olduğunu belirtti.

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Güleryüz de çok heyecan veren bir organizasyona imza attıklarını belirtti.

 

Yorumlar 0 Yorum Var