Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı! Başvuru tarihi ne zaman?

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki devlet hastaneleri bünyesine 18 bin personel alımı yapılacak. Peki başvurular ne zaman?

Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı! Başvuru tarihi ne zaman?
Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı! Başvuru tarihi ne zaman?
GİRİŞ 01.10.2020 09:35 GÜNCELLEME 01.10.2020 09:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz hafta bir basın toplantısı düzenlemiş ve 81 şehirdeki devlet hastanelerine 18 bin personel alımı yapılacağını açıklamıştı. Söz konusu açıklamanın ardından SPP Başkanı Aras Ali Altıntaş, ‘’Bakanlık bölüm dağılımları ve kılavuz çalışmasını tamamladı. Yakın zamanda ÖSYM’ye gönderilip uygun tarihte atamaya çıkılacak. Bölüm sayılarına ulaşmaya çalışıyorum. Şu an için 18 bin kişinin tek seferde alınacağı söylendi’’ şeklinde açıklama yaptı. 

 

SAĞLIK BAKANLIĞI 18 BİN PERSONEL ALIMI

Bakan Koca, "Özellikle bu dönemde sağlık kahramanlarımız cephede fedakarca savaşıyor. Bu dönemin yükünü nasıl kaldırdığımızı ben iyi biliyorum.ç Yoğun bakımda çalışan bir sağlık personeli, bu ortamda bir şekilde covidli olduğu bilinen hastaya saatlerce hizmet ettiğini, yeri geldiğinde damar yolunu açmak için saatlerce çalıştığını yorulduğunu çaba içinde olduğunu, evine giderken çocuğuna sarılamaması zor. Bu dönemde empati yapılması gerekiyor. Açmak olduğumuz , yeni açtığımız, kapasitesini arttıracağımız hastaneler için çalışma yapıyoruz.

 

1-2 hafta içinde netleşmiş olur. Personel alımı yapacağız. Bunu bildirelim. 1-2 hafta içinde netleşmiş olur." demişti.

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Söz konusu personel alımını günler öncesinde haber veren SPP Başkanı Aras Ali Altıntaş, yaptığı son dakika açıklamasında personel alımında hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Altıntaş tarafından yapılan açıklamada, ‘’Bakanlık bölüm dağılımları ve kılavuz çalışmasını tamamladı. Yakın zamanda ÖSYM’ye gönderilip uygun tarihte atamaya çıkılacak. Bölüm sayılarına ulaşmaya çalışıyorum. Şu an için 18 bin kişinin tek seferde alınacağı söylendi’’ ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 4
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Aradığım işlerin hepsi bayan personel istiyor bizde insanız bizimde ihtiyacımız var bizimde işe ihtiyacımız var lütfen bu sorunu müdahele etmenizi rica ediyorum
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık Meslek lisesi alımlarını tekrar açın,tutun gençlerin elinden.
    Cevapla
  • beyza 3 yıl önce Şikayet Et
    üniversiteli sağlıkçılar dururken liseliler niye alınsın biz niye fazladan 4 sene okuduk .hak üniversitelilerindir
    Cevapla
  • cano 3 yıl önce Şikayet Et
    35 yaş sınırını kaldırın işçi alımında 45 kadar çekin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak