Eski Dışişleri Bakanı Bozer, koronavirüsten hayatını kaybetti

Ankara'da koronavirüs tedavisi gören eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Bozer (95) hayatını kaybetti.

Eski Dışişleri Bakanı Bozer, koronavirüsten hayatını kaybetti
Eski Dışişleri Bakanı Bozer, koronavirüsten hayatını kaybetti
GİRİŞ 30.09.2020 18:27 GÜNCELLEME 30.09.2020 22:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara'da yaşayan evli ve 3 çocuk babası Ali Bozer, bir süre önce koronavirüse yakalandı. Tedavi altına alınan Bozer, hayatını kaybetti.

DIŞIŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, eski Dışişleri Bakanlarından Prof. Dr. Ali Bozer'in vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Dışişleri Bakanlığı, eski Dışişleri Bakanlarından Prof. Dr. Ali Bozer’in vefatı hakkında bir başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Dışişleri eski Bakanlarımızdan Prof. Dr. Sayın Ali Bozer’in bugün vefat ettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Prof. Dr. Bozer, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı olduğu dönemde 14 Nisan 1987 tarihinde ülkemizin resmi olarak AB’ye tam üyelik başvurusunu yapmış olup, Türkiye-AB ilişkilerinde oynadığı bu rolle her zaman hatırlanacaktır. Prof. Bozer’in kederli ailesine Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği Başkanlığı camiası olarak başsağlığı ve sabır diliyor, hatırasını tazimle yad ediyoruz.”

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: KEDERLİ AİLESİ VE MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yayımladığı başsağlığı mesajında, "Eski Dışişleri Bakanlarımızdan Sayın Ali Bozer’in koronavirüs nedeniyle vefat ettiğini büyük üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI YAPTI

1925 yılında Ankara'da doğan Ali Bozer, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. İsviçre Neuchâtel Hukuk Fakültesi'nde doktora yaptı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Kürsüsü Öğretim Üyeliği ve Başkanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Üyeliği, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Mahkemesi Hâkimliği, Lahey Adalet Divanı Üyeliği, Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Dünya Sigorta Hukuku Derneği Türk Grubu Başkanlığı, Ankara Türk Eğitim Derneği Vakfı Başkanlığı görevlerinde bulundu. 17 ve 18'inci dönem milletvekilliği yapan Bozer,  44'üncü Hükûmet Gümrük ve Tekel, 45 ve 46'ncı Hükûmet Devlet Bakanı, 46 ve 47'nci Hükümet Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, 47'nci Hükümet Dışişleri Bakanlığı görevlerini üstlendi. 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • yilaaan 3 yıl önce Şikayet Et
    bozo öldü. çok üzüldüm yaaaaww
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!