Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantı sonrası yaptığı açıklamada "Test sayımızı önümüzdeki 3-4 hafta içerisinde 200 bin rakamlarına kadar çıkarmak istiyoruz" dedi.

Bakan Koca filyasyonu daha etkin hale getirmek istediklerini belirterek "Şu dönemde daha çok yaygın takip yapmak istiyoruz. Dünyada yapılmayan filyasyonu daha etkin hale getirerek erken dönemde daha çok test yapan bir yaklaşımının pandemi de sonuç alacağımıza inanıyoruz. Test sayımızı 200 bin rakamlarına çıkarmak istiyoruz. En sağda olan sütunda yine aynı bilgileri içeren. Toplam test sayımız 10 milyonu geçmiş durumda. Nisan ayında %30 oranına yakın olan zatürre oranı %5 oranına düşmüş oldu. Bu oran düşmeseydi sağlık kuruluşlarımızdaki yük 5 kat daha fazla olacaktı. Erken dönemde tedavi yöntemimiz sayesinde bu durumdayız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Özgur 01.10.2020 02:06
    Filyasyon ekibini arttırıyorsunuz, ekipteki doktor arkadaşlar TUS a hazırlanıyoruz deyip sahaya çıkmıyorlar. Saha daha önemli. Sürekli sahaya çıkanlara sahip çıkıp, oturanlara prim vermememiz dileğiyle. Denetim şart.