ABD Ortodoks Kilisesi: Türkiye'nin Ayasofya kararından döneceğini umuyoruz

Amerika Rum Ortodoks Kilisesi, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin ardından, Türkiye'nin Ortodoks Hıristiyanlığın kültürel mirasını koruması için Birleşmiş Milletler'e dilekçe verdiğini duyurdu.

ABD Ortodoks Kilisesi: Türkiye'nin Ayasofya kararından döneceğini umuyoruz
ABD Ortodoks Kilisesi: Türkiye'nin Ayasofya kararından döneceğini umuyoruz
GİRİŞ 01.10.2020 00:55 GÜNCELLEME 01.10.2020 00:55
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Başpiskoposluktan yapılan açıklamada, "Birleşmiş Milletler, UNESCO ve üye devletlerinden gelen uluslararası baskının Türkiye'yi (dünya mirası olan sit alanlarını) camiye dönüştürme kararından dönmesine motive edeceğini umuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

AP haber ajansına konuşan Amerika Başpiskoposu Elpidophoros, “Ayasofya, 15 yüz yıl önce Ekümenik Patrikliğin katedrali ve ilk kilisesi olarak inşa edildi. Bugün, Türkiye'nin Ayasofya'yı camiye dönüştürerek, Rum Ortodoks Hristiyan kültürel mirasının zimmetine geçirdiğini görüyoruz. Bu durum bizim için çok ağır" diye konuştu.

Başpiskoposuluğun avukatı Christina Hioureas ise, "Türkiye, tek taraflı olarak UNESCO sitelerinin statüsünü, yapısını ve adını değiştirerek Ortodoks Hıristiyanlar için özel bir önem taşıyan bu kültürel mirası koruma ve dini özgürlüklere saygı gösterme konusundaki uluslararası yükümlülüklerini ihlal etti" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 19
  • Erdalsilo 3 yıl önce Şikayet Et
    Evladım gecti tren siz sahip çıktįnįzya osmanlı mįrası he gidin şimdi onu kuruyon gerizekalılar.Ayasofya Fatihin camisidir öylede kalacak artık alışın
    Cevapla
  • Muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada o kadar sorun var ama dini bir cemaatin ilgilendiği işlere bak! Ayasofya müzeyken, kadınlar yarı çıplak gezerken bi yerlere başvurdunuz mu? Hani kiliseymiş ya!? Allah Allah ya!
    Cevapla
  • Manisalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok beklersiniz.çooooookkkk.
    Cevapla
  • YaFeS 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya sizin ilk kilisenizse MESCİD-İ AKSA da bizim ilk kıblemiz...Biz kılıç hakkı olarak kanımızı canımızı vererek aldık...Aklınızın ucundan bile geçirmeyin dua edin mescidi aksa'ya girerken üzerimizi aradığınız gibi aranmıyorsunuz rahat rahat ziyaret edebiliyorsunuz..
    Cevapla
  • ormancı 3 yıl önce Şikayet Et
    Mescidi Aksa sıraya alınmıştır. Kısa bir süre sonra tekrar Yahudiler Dünyadan da silinecektir.
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Acayip guldum. Halada guluyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular