Eski Milletvekili Mehmet Bülent Çaparoğlu hayatını kaybetti

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 18. döneminde Anavatan Partisi Malatya Milletvekili olarak görev yapan Mehmet Bülent Çaparoğlu (67) hayatını kaybetti. Cenazesi 06 Ekim Salı günü Fatih Camii’nden kaldırılarak Edirnekapı Tokmak Tepe-Eğrikapı mezarlığına defnedildi.

Eski Milletvekili Mehmet Bülent Çaparoğlu hayatını kaybetti
Eski Milletvekili Mehmet Bülent Çaparoğlu hayatını kaybetti
GİRİŞ 06.10.2020 21:48 GÜNCELLEME 07.10.2020 09:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

5 Ekim günü vefat eden Çaparoğlu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Mehmet Bülent Çaparoğlu’nun cenazesi, 6 Ekim Salı günü, İstanbul -Fatih Camii’nde ikindi namazından önce kılınan cenaze namazının ardından, Edirnekapı Tokmak Tepe-Eğrikapı mezarlığına defnedildi.

Bülent Çaparoğlu’nun vefatının kamuoyuna Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “18. Dönem Malatya Milletvekili Mehmet Bülent Çaparoğlu hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletin iradesi yönünde örnek çaba göstermiş, Türkiye’nin yönetim ihtiyaçları konusunda da vizyon sahibi bir siyasetçiydi. Mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

Üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması için mücadele etti

Bülent Çaparoğlu TBMM’deki görev yıllarında, üniversitelerde ve kamu kurumlarındaki başörtüsü yasağının kaldırılması konusunda yoğun çaba gösterdi. Çaparoğlu, TBMM’de başörtüsü serbestliği konusunda yürüttüğü çalışmalarını daha sonra, “Meclis’te Başörtüsü Mücadelesi” adıyla kitap haline getirerek yayımladı. Eğitim – kültür merkezli birçok vakıf ve dernekte yönetici olarak görev aldı.

Çaparoğlu için taziye mesajları?

Bülent Çaparoğlu’nun vefatı siyaset dünyasında üzüntü yarattı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca’nın, Çaparoğlu’nun vefatını duyuran mesajından sonra başta TBMM Başkanı Mustafa Şentop olmak üzere, çok sayıda devlet ve siyaset insanı Çaparoğlu’nun vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiren mesaj yayınladı. Mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve İTÜ Mezunları Derneği de yayınladıkları mesajlarla İTÜ mensubu M. Bülent Çaparoğlu’nun vefatından duyulan üzüntülerini aktardı.

Bu mesajlardan bazıları şöyle:

Mustafa Şentop - TBMM Başkanı - 18. Dönem Milletvekilimiz M. Bülent Çaparoğlu’nun vefatını teessürle öğrendim. Zor zamanlarda, başörtüsü yasağına açıkça ve cesurca karşı duruşu, yaptığı değerli çalışmalar daima hayırla yâd edilecektir. Kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı dilerim.

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş  AK Parti Genel Başkan Vekili, İstanbul Milletvekili - Gençliğin yetişmesinde büyük emeği ve gayreti olan, görev yaptığı dönem boyunca milli iradenin tecellisi için fedakarca mücadele eden Malatya eski Milletvekili Mehmet Bülent Çaparoğlu beye Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun.

Öznur Çalık - AK Parti Malatya Milletvekili, MKYK Üyesi - 18. Dönem #Malatya Milletvekili Mehmet Bülent Çaparoğlu’nun vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun..

Bülent Tüfenkçi - AK Parti Malatya Milletvekili, MKYK Üyesi - 18. Dönem #Malatya Milletvekilimiz Mehmet Bülent Çaparoğlu’nun vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet; Çaparoğlu Ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Ahmet Çakır - AK Parti Malatya Milletvekili - 18. Dönem Malatya Milletvekili Mehmet Bülent Çaparoğlu’nun vefatını büyük bir teessür ile öğrendim. Rabbim rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.

Selahattin Gürkan - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı - Vefat Haberini üzüntüyle öğrendiğimiz, 18. Dönem Malatya Milletvekili Mehmet Bülent Çaparoğlu’na Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Mehmet Fendoğlu - MHP Malatya Milletvekili - 27.Dönem MHP Malatya Milletvekili Adayımız Enes Çaparoğlu’nun amcası,18.Dönem Malatya Milletvekili Mehmet Bülent Çaparoğlu vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim.Milletin iradesi yönünde örnek çaba göstermiş bir siyasetçiydi. Mekânı cennet olsun.

Ali Özkaya - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili - Öğrencilik yıllarında başörtü yasağının kaldırılması mücadelemize, bizlere en samimi, içten, gayretli ve karşılıksız destek veren, bizleri hep yüreklendiren istikamet sahibi bir ağabeyi ve müslümanı Malatya Mv Bülent Çaparoğlu’nu kaybettik.Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

İsmail Koyuncu - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü - İnşaat fakültesi mezunlarımızdan (1979) ve 18. Dönem Malatya Milletvekili Mehmet Bülent Çaparoğlu’nun vefat haberini üzüntü ile öğrendim.

Merhuma Allah’tan rahmet; Ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

Hasan Tahsin Usta - Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı- 18. Dönem Malatya Milletvekilimiz, değerli büyüğüm Mehmet Bülent Çaparoğlu ağabeyin vefat haberini üzüntü ile öğrendim. Türkiye’nin yönetim ihtiyaçları konusunda vizyon sahibi bir siyasetçiydi. Mekânı cennet olsun. Ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

Prof. Dr. Cumali Kınacı - İTÜ-KKTC Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektörü -  Değerli arkadaşım, ağabeyim, hemşehrim, okul ve ev arkadaşım 18. dönem Malatya Milletvekili Mehmet Bülent Çaparoğlu vefat etti. O ne sıradan bir kişi ne sıradan bir siyasetçiydi. Yetiştirdikleri ve yaptıkları ile Ülkeye görünmeyen büyük hizmetler yaptı. Mekanı Cennet olsun.

Mehmet Çınar - Yeşilyurt Belediye Başkanı - Vefat haberini Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’dan öğrendiğimiz 18. Dönem Malatya Milletvekili Mehmet Bülent Çaparoğlu’na Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Erhan Cengiz - Kuluncak Belediye Başkanı - Vefat Haberini üzüntüyle öğrendiğim, 18. Dönem Malatya Milletvekili İlçemizin değeri Mehmet Bülent Çaparoğlu’na Allah’tan rahmet ailesine ve Kuluncaklı hemşehrilerime başsağlığı diliyorum. Millet iradesi yönünde örnek çaba göstermiş bir siyasetçiydi. Mekanı cennet olsun.

İTÜ Mezunları Derneği - İTÜ MD Üyesi, İTÜ İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği mezunumuz (M.1979), 18. Dönem Malatya Milletvekili Mehmet Bülent Çaparoğlu’nun vefat haberini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm İTÜ camiasına sabır ve başsağlığı dileriz.

Mehmet Bülent Çaparoğlu kimdir?

Mehmet Bülent Çaparoğlu, ANAP koltuklarında bir dönem milletvekilliği yaptı. 18. dönem milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren Mehmet Bülent Çaparoğlu, serbest ticaretle uğraştı ve özel şirket idare meclisi başkanı ve genel müdürü olarak görev aldı.

Mehmet Bülent Çaparoğlu 1953 yılında Malatya Darende'de Süleyman ve Şaziye Çaparoğlu'nun oğlu olarak dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun olan Mehmet Bülent Çaparoğlu, İnşaat Mühendisi olarak hayata atıldı. Serbest ticaretle ilgilenen Mehmet Bülent Çaparoğlu, 18. Dönem ANAP Malatya Milletvekili olarak görev aldı. Özel Şirket İdare Meclisi Başkanı ve Genel Müdürü görevlerini üstlendi. 

5 Ekim 2020 tarihinde vefat eden Mehmet Bülent Çaparoğlu, evli ve 3 çocuk sahibiydi. 

YORUMLAR 2
  • battalgazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Hakkı Dost 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim rahmet eylesin... ANAP'ın ağır toplarından, rahmetli Özal'ın işini kolaylaştıranlardan dı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı