Erdoğan'dan Ayasofya Cami'ne iki güzide hediye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Cami'ne 2 hat levhası hediye etti. Camiye asılan levhalarda Al-i İmran Suresi'nin "Allah bize yeter o ne güzel vekildir" ayeti ile Rad Suresi'nin "Kalpler ancak Allah'ı anmakla mutmain olur" ayeti yazılı.

Erdoğan'dan Ayasofya Cami'ne iki güzide hediye
Erdoğan'dan Ayasofya Cami'ne iki güzide hediye
GİRİŞ 07.10.2020 06:07 GÜNCELLEME 07.10.2020 06:07
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne 2 hat levhası hediye etti. Al-i İmran ve Rad surelerinden ayetler içeren hatlar camiye asıldı. Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmiş, kararın ardından da ibadete açılan tarihi yapıda 86 yıl sonra 24 Temmuz'da ilk cuma namazı yüz binlerin katılımı ile cuma namazı kılınmıştı.

Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından binlerce kişi her gün Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne akın ediyor. Cami normal günlerde 15 bin, cuma ve hafta sonları ise 25 ile 30 bin arasında ziyaretçiyi ağırlıyor. Ayasofya-i Kebir Cami'yi, ibadete açıldığı 24 Temmuz tarihinden günümüze 1,5 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti. Ayasofya'nın yıllar sonra ibadete açılmasında tadilatından personel atamasına her detayıyla yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 hat levhayı hediye ettiği öğrenildi. Hediye edilen ile hat levhaların üzerinde Al-i İmran Suresi’nin 173. ayeti olan "Allah bize yeter o ne güzel vekildir" ile Rad Suresi'nin 28. ayeti olan "Kalpler ancak Allah'ı anmakla mutmain olur" yazıyor. Anlamlı iki hat levhası caminin duvarlarına asıldı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 14
  • okan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya baba sen ne güzel bir lidersin. Seni Yaratan Rabbime sonsuz şükürler olsun
    Cevapla
  • Çorum19sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sırf Erdoğan düşmanlığından yıllardır ne çok bağırmışlardı birileri Ayasofyayı özüne döndür diye bakıyorum da şimdi Cumhurbaşkanımız Fatihin yadigarı Ayasofyanın zincirlerini kırdı lakin az sayıda da olsa cahilin beyninde ki zincirler hala duruyor. Ayasofyayı niye açmıyor niye zincirlerini kıramıyor reis yoksa birilerinin dediği gibi aslında Müslüman düşmanı mı diyenlere zamanı gelince oda olacak derdim de inanmazlardı şimdi de diyorum ki sizin beyninizdeki zincirleride kıracak az sabır edin bekleyin hoş bunada inanmazlar ama demedi demeyin oda olacak zamanı gelince
    Cevapla
  • Ömer Lütfü 3 yıl önce Şikayet Et
    radıyellahu anh we anhum ecmein.amin
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Levhaların altına Türkçesi ve Ingilizcesi yazılsın lütfen. Malum harf inkılabı darbesi yedik. Allah'ın cc işine bak ki şimdi translate sistemi ile dil öğrenme zorunluluğu tarih oldu.
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi de bu yazıları biz okuyamıyoruzki Allah okuyacak ve okutacak bir nesil getirir inşaallah
    Cevapla
  • KAYI 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanın kitabı kuran-ı kerimi okuyamaması ne acı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu